Vsak tretji petek v novembru tradicionalno obeležujemo dan slovenske hrane. Začnemo ga s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, letos pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«.
Projekt vzpodbuja k izbiri živil od blizu, saj tako podpiramo slovenske pridelovalce in kmetovalce.
Dan slovenske hrane izpostavlja pomen lokalno pridelane in pripravljene hrane. Obenem je to priložnost, da se spregovori o zmanjšanju zavržene hrane in da se spodbuja zavedanje o pomembnosti ustreznega načrtovanja obrokov in s tem povezanih nakupov hrane oziroma živil.
Letošnja novost je povabilo javnim zavodom, naj se v tednu pred dnevom slovenske hrane poleg Tradicionalnega slovenskega zajtrka pridružijo vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila. Glede na jesenski čas naj bi kosila vključevala lokalne, sezonske jedi iz svežega ali kislega zelja in repe. Gre za akcijo, ki spodbuja spoznavanje kulinarične in gastronomske dediščine slovenskega prostora in sovpada z laskavim nazivom Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021.
Več informacij na spletni strani Tradicionalni slovenski zajtrk: TUKAJ.
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes