PRIJAVA // REGISTRACIJA

ALI BOMO KMALU OBELEŽEVALI TEDEN SLOVENSKE HRANE?

30.11.2023

V Sloveniji v novembru že obeležujemo dan slovenske hrane, stanovske organizacije čebelarjev, kmetov in zadrug pa so pred enim letom na Vlado Republike Slovenije naslovile pobudo, naj dan slovenske hrane preraste v teden slovenske hrane. Potekal bi vsak tretji teden v novembru, z vrhuncem v petek, ko bi utečeno obeleževali tradicionalni slovenski zajtrk.

V svojem sporočilu za javnost so zapisali: »V tednu slovenske hrane bi vzgojno-izobraževalne, zdravstvene, socialnovarstvene in druge javne ustanove na svoje jedilnike uvrstile lokalne pridelke, jedi iz lokalno pridelanih sestavin ter živila slovenskega porekla. S spremljajočimi aktivnostmi bi v javnih ustanovah in gospodinjstvih spodbujali izbiro pridelkov in živil slovenskega porekla, zdrav življenjski slog, odgovoren odnos do hrane, pridobivanje znanja o pripravi jedi, kulturo prehranjevanja ter ohranjanje bogate slovenske kulinarične dediščine. Cilj projekta je povezati vse deležnike v trajnostno in odgovorno lokalno prehransko verigo od njive do krožnika za dobrobit vseh generacij – tako danes kot v prihodnosti.«

Vabijo vas, da z »Recepti z okusi Slovenije« podprete njihovo pobudo za obeleževanje tedna slovenske hrane in neglede na »praznik« uživate v slovenski hrani.

Več preberite na povezavi.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes