PRIJAVA // REGISTRACIJA

ČAS JE ZA POSTNE JEDI

24.02.2023

Po daljšem obdobju, ko se običajno prehranjujemo s težjo hrano, smo prešli v postni čas. Teh 40 dni se bo zaključilo z veliko nočjo, ko se bodo mize spet šibile pod težo raznih razkošnih dobrot.

Postenje obstaja že stoletja v različnih kulturah po celem svetu. Namenjeno je prečiščevanju telesa, pa tudi uma. V postnem času naj bi se izogibali preobilju mesa oz. razvadam ter težki hrani. Da se posta lažje držimo, zagotovo pripomore tudi počasno prebujanje narave, ki po zimskem počitku začenja ponujati prvo zelenjavo.

Da bodo postni jedilniki še okusnejši, smo za vas poiskali nekaj predlogov postnih jedi.

Foto: E-knjižica Ali znam kuhati brez mesa, Turistično gostinska zbornica Slovenije

Na Turistično gostinski zbornici Slovenije podpirajo bogato slovensko kulinarično izročilo. Po stari tradiciji je čas od pepelnične srede do velike noči čas posta, ko naj bi se vzdržali uživanja mesa in mesnih izdelkov. Zato so pri Turistično gostinski zbornici gostince pozvali, naj pripravijo brezmesne jed, jih fotografirajo in pošljejo recept. Iz prejetih podatkov je so sestavili knjižico, ki predstavlja 21 jedi raznolikih slovenskih pokrajin od prekmurskih ravnic preko alpskih dolin, vse do zakladov prestolnice in morskih valov.

E – knjižica z recepti brez mesa.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes