PRIJAVA // REGISTRACIJA

Društvo podeželske mladine Vrsnik-Ledine vabi v soboto 12.8.2023 ob 17h na prireditev v Ledinah

10.08.2023

Društvo združuje mlade, ki želijo z različnimi dejavnostmi vključevati mlade in jih navdušiti za ohranjanje in razvoj podeželja. Skupno delo pri snovanju in pripravi prireditve v Ledinah, je združilo mlade ne le iz vasi na Ledinskem ampak mnogo širše. S skupim delom so tako pripravili prireditev, ki daje poudarek pomenu lokalne in sonaravno pridelane hrane. Na prireditvi bo zaživela kmečka tržnica s ponudniki predvsem iz Idrijsko-Cerkljanskega območja. Žal so se nekateri ponudnik morali odpovedati sodelovanju na tržnici, saj so jih prizadele nedavne poplave. 

Vitalno podeželje z mladimi, ki ostajajo na kmetijah in zagotavljajo pridelavo hrane, je še posebej pomembno v tem težkem in negotovem obdobju. Projekt »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano« daje prav poudarek pomenu pridelave hrane na našem območju, kar pa brez vitalnega podeželja ne bo mogoče doseči. 

Partnerji projekta sodelovanja: LAS Vipavska dolina, LAS S CILjem, LAS V objemu sonca ter LAG Zeleni trokut iz Hrvaške

Partnerji projekta v LAS s CILjem: LAS s CILjem (vodilni partner ICRA d.o.o. Idrija), Občina Idrija, Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija z.o.o. in Društvo podeželske mladine Vrsnik-Ledine.  

Projekt Prehod na sonaravno oskrbo s hrano sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in republika Slovenija v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Vir: Idrijsko-Cekljanska razvojna agencija, foto: Jan Čermelj

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes