PRIJAVA // REGISTRACIJA

Ekološka turistična kmetija Toncevi

22.05.2023

Med stoletnimi kostanjevimi gozdovi, v bližini gradu Rihemberk, nekoč že skoraj zamrla vasica z nekaj več kot desetimi hišami danes ponovno vabi popotnike, da jo obiščejo, začutijo miren utrip podeželja in si spočijejo misli. V vasi se prepletata umetniško ustvarjanje in ekološko kmetovanje, kar prebuja opuščeno kulturno krajino na stiku Vipavske doline in Krasa.

Vas Pedrovo leži v enem najlepših kotičkov Vipavske doline na samem kraškem robu s pogledom na celotno Vipavsko dolino. Prav v osrčju  vasi stoji naša domačija – Toncevi. Začetki naše kmetije segajo v leto 1800, ko so se naši predniki naselili na domačiji in začeli s kmetovanjem. Na naši ekološki turistični kmetiji se posvečamo tako reji živali (koze – burske pasme, zajci, kokoši) kot pridelavi vina (teran in malvazija), gojenju sadja, zelenjave in zelišč. Pri nas doživite pozabljene okuse in vonjave pridelkov neokrnjene narave in dela pridnih rok domačinov.

Na kmetiji imamo na voljo tri sobe in dva apartmaja s skupno kapaciteto 25 postelj. Nudimo zajtrke, kosila in večerje za naše goste in za mimoidoče. Trudimo se pripraviti in ponuditi predvsem domačo hrano, ki jo sami pridelamo oz. kupimo od lokalnih pridelovalcev. V miru in tišini vas bomo razvajali z odlično domačo hrano in vrhunskimi vini. Naužijete se tudi čudovitega razgleda, mogočnosti starodovnih gozdov in raznolikosti kraške gmajne. Sprostili se boste na sprehodih po neokrnjeni naravi, kolesarjenjem po bližnji okolici, zgolj poležavali ob bazenu ali se greli v savni. Dodajte svojemu potovanju noto pristnosti in si dovolite ostati z nami kakšen dan več. Pri nas je lepo v vsakem letnem času. Pridite in prepričajte se!

Vir: Kmetija Toncevi

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes