Kaki je nezahteven za pridelavo, okusen in za zdravje izjemno koristen sadež, ki dozori pozno jeseni. Bogati našo prehrano z vitamini C, B in A ter minerali, kot so kalij, fosfor, magnezij in železo. V Sloveniji je pridelava kakija v porastu, z več kot sto hektarji intenzivnih nasadov, predvsem na Goriškem, v slovenski Istri ter na Dolenjskem in Štajerskem. Razveseljiv je podatek, da je primeren za ekološko pridelavo, saj pridelovalci običajno ne uporabljajo škropiv. Poleg svežega uživanja je priljubljen tudi v kulinariki, na primer kot pire kot priloga k mesu ali kot sladica. Za zagotovitev slovenskega porekla pa je priporočljivo kupovati kaki neposredno pri lokalnih pridelovalcih ali v trgovinah poiskati kaki z oznako "izbrana kakovost – Slovenija".
Več.
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes