PRIJAVA // REGISTRACIJA

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavilo okvirni terminski načrt objave razpisov

16.02.2021

MKGP je za leto 2021 pripravilo 28 razpisov v skupni vrednosti 183,3 milijona evrov. 

V okvirnem terminskem načrtu razpisov je letos posebna pozornost namenjena gorskim in hribovskim kmetijam, ki so manj konkurenčne. Vanje so potrebna stalna vlaganja, zato takšna posestva potrebujejo pomoč države. 

Poseben poudarek bo usmerjen tudi na ekološke kmetije, saj je cilj evropskega zelenega dogovora in t. i. strategije Od vil do vilic, da se 25 % kmetij v Evropski uniji usmeri v ekološko pridelavo do leta 2030. 

Objavljen je že razpis namenjen mladim kmetom do 40. leta, ki prevzemajo kmetije starejše generacije. Ministrstvo je namenilo skupno 10,5 milijona evrov nepovratnih sredstev za zagon dejavnosti mladih kmetov. Rok za prijave od 11. 2. do 15. 6. 2021. 

Evropska komisija namenja dodatna sredstva za okrevanje kmetijskega sektorja in podeželskih območij zaradi pandemije covida-19. Sloveniji bo tako pripadlo dodatnih 73,3 milijona evrov sredstev, ki morajo biti porabljena do konca leta 2022, kar je pogojeno z nekaterimi dodatnimi omejitvami.

Več informacij in okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za leto 2021 si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.program-podezelja.si/sl/javni-razpisi

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes