Sir je narejen iz polnomastnega surovega kravjega mleka. Hlebci sira so težki 3 kg. V osnovi je sir narejen po enakem postopku kot sir Vipava Valley, s to razliko da je cepljen še z modro plesnijo Roque 40. Sir v času zorenja prebodemo da mu s tem omogočimo razvoj plesni v sredici. Sir zori cca 3 mesece +. Okus je unikaten, pikanten, lahko rečemo da je zelo agresiven. Intenzivnost okusa se povečuje s starostjo. Sredica rahlo kremasta z modrimi venami v siru. Sir zori nezaščiten. Sam je zelo specifičen, zato je nekaterim zelo všeč, spet drugi pa se ga raje na široko izognejo. Zelo dobro se poda pri pripravi različnih jedi in omak.
Sir vedno serviraj ogret na sobno temperaturo!
Sortno oljčno olje Istrske belice je krepko, odlikujejo ga sveže arome po sadežnosti in bolj izrazit gre...
Sortno oljčno olje Istrske belice je krepko, odlikujejo ga sveže arome po sadežnosti in bolj izrazit gre...
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes