PRIJAVA // REGISTRACIJA

Peš po poti dveh gradov – Rihemberka in Dornberga

11.09.2023

Ob prazniku Mestne občine Nova Gorica in Evropskem tednu mobilnosti vas v nedeljo, 17. septembra 2023, vabimo na tradicionalni pohod med gradovoma Dornberg in Rihemberk.

Pohod, ki podpira prizadevanja za varstvo okolja in promovira dragoceno kulturno dediščino, bo potekal v obe smeri preko idilične vasice Pedrovo. Priporočamo vam pohod v smeri Dornberg – Rihemberk, z udeležbo na dopoldanskem programu pod Dornbergom in popoldanskim obiskom programa na gradu Rihemberk. Sicer vas na vseh treh markantnih lokacijah pričakujejo med 9. in 19. uro.

PROGRAM NA GRADU:

9.00 - 19.00 Ogled gradu in igra Zakladi gradu Rihemberk. Za udeležence celotnega pohoda med Dornbergom in Rihemberkom je vstopnina brezplačna.

15.00 - 18.00 Lokalna tržnica z ekološko ponudbo.

15.00 - 17:00 Brezplačno TOP doživetje igrani ogled »POTOVANJE V RAZCVET RIHEMBERKA«. Predhodna prijava je obvezna, za ogled pokličite na telefonsko številko 051 201 910. Število je omejeno. Več o ogledu na: https://svitar.si/dozivetja-za-druzine/

17:30 Zvočna gong kopel z Boštjanom Saničem v grajskem parku. Vstopnina za kopel je 12 evrov. Predhodna prijava je obvezna, na telefonsko številko: 051 201 910.

Pohod po poti bo potekal individualno v obe smeri. Za povratek ali vožnjo na izhodišče pohoda bo na voljo brezplačen kombi prevoz med Taborom in Rihemberkom ter obratno.

Program je pripravljen v okviru projektov Evropski teden mobilnosti in LAS sodelovanje »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«.

Fotografije: arhiv Mestne občine Nova Gorica

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes