PRIJAVA // REGISTRACIJA
Gorski zeliščni čaji
Predmeja 146a, Ajdovščina
Gorski zeliščni čaji
Predmeja 146a, 5270 Ajdovščina

Opis kmetije

Sem Tončka Čibej, doma s Predmeje, vasi na nadmorski višini 900 metrov. Z zelišči živim že od malega, saj smo jih za domačo uporabo vedno nabirali po vrtu in v naravi. Ko smo nekoliko zrasli, smo med počitnicami nabirali zelišča za prodajo. V naši vasi je bila odkupna postaja, kjer so zbirali posušena zelišča in jih enkrat tedensko vozili na Most na Soči, od tam pa z vlakom v Drogo Portorož. Že kot otroci smo tako bili seznanjeni s pravilnim nabiranjem in sušenjem. Ker so me zelišča vedno zanimala, znanja pa ni nikoli preveč, sem se odločila za dodatno izobraževanje ter leta 2013 opravila nacionalno poklicno kvalifikacijo in pridobila certifikat – Zeliščar/Zeliščarka. Vsa zelišča so ročno nabrana in naravno posušena. Nabrana so na planoti Gora nad Vipavsko dolino, kjer je narava čista in neokrnjena, stran od cest in sprehajalnih poti. V njih se skriva veliko truda pa tudi ljubezni. Nekaj zelišč je nabranih v naravi, druga pa gojim na vrtu, ki je prav tako oddaljen od ceste, obdan z gozdom in dostopen samo peš. Temu dajem velik pomen. Zelišča gnojim samo z domačim kompostom. Postopno načrtujem razširitev zeliščnega vrta, saj se povpraševanje po določenih zeliščih povečuje. Iz posušenih in skrbno izbranih zelišč pripravljam čajne mešanice, nekaj pa jih pakiram tudi posamezno. Čaje prodajam na tržnici ali na kakšni predstavitvi, kamor sem pogosto vabljena. Številna društva so zelo aktivna in večkrat letno pripravijo razne delavnice, npr. o nabiranju, sušenju in uporabi zdravilnih zelišč ali pa o uporabi zelišč v vrtu kot gnojenje, zatiranje škodljivcev in bolezni.

Pridelki/izdelki, ki jih ponudnik namenja prodaji

– čaji (sladki pelin, rman, kopriva, gorski vrednik, njivska preslica, plahtica, drobnocvetni vrbovec, meta, melisa ...) – čajne mešanice (Babičin čaj, Družinski čaj, Za prijatelje, Krepčilo narave, Lepe sanje, Božični čaj ...) – sirupi (bezeg, meta, ameriški slamnik ...) – kapljice (baldrijan, ožepek, srčna moč, gorski vrednik, encijan, sladki pelin, glog, bela omela, oljka in bršljanasta grenkuljica, divja ščetica, drobnocvetni vrbovec, ameriški slamnik, arnika, divji kostanj) – šentjanževo olje – mazila (ognjič, divji kostanj, rumena lakota, gabez, rožmarin, arnika ...) – jedilna zeliščna sol – likerji (domači jagermeister, ingverjev posladek ...) – darilni paketi (po naročilu)

OGLASI PONUDNIKA

 • Čajne mešanice
  Babičin čaj
  Sestavine: šipek, bezeg, lipa, materina dušica, jeglič, slezenovec Količina: 100g...
 • Čajne mešanice
  Družinski čaj
  Sestavine: list robide, maline, jagode, mete, šipek, ognjič Količina: 80g...
 • Žgane pijače
  Gorski jagermeister
  Zeliščni liker iz ročno nabranih gorskih zelišč Količina: 0,5l Alkohol: 30%...
 • Žgane pijače
  Ingverjev posladek
  Liker iz ingverja in limone Količina: 0,5l Alkohol: 22%...
 • Čajne mešanice
  Krepčilo narave
  Sestavine: kopriva, njivska preslica, rman, trpotec, list oreha in breze Količina: 60g...
 • Čajne mešanice
  Lahkih nog naokrog
  Sestavine: ajda, šipek Količina: 80g...
 • Čajne mešanice
  Lepe sanje
  Sestavine: melisa, kamilica, sivka, hmeljevi storžki, baldrijanove korenine Količina: 50g...
 • Čajne mešanice
  Za prijatelje
  Sestavine: meta, list maline, šipek, jabolka, pehtran, dobra misel, plavica, cvet vrtnice in akacija Količi...

Mnenja

Bi oceno ponudbe iz tega oglasa in izkušnjo s ponudnikom želel-a deliti z uporabniki Tržnice na borjaču? Podpri lokalne ponudnike in pomagaj tudi drugim, da bodo našli, kar iščejo. Tvoja izkušnja je dragocena!
Uporabniki še niso oddali mnenj na ponudnikove oglase.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes