PRIJAVA // REGISTRACIJA

Povezovanje Demeter certificiranih biodinamikov

11.09.2023

Združenje Demeter Slovenija predstavlja skupino vseh Demeter licencirancev v Sloveniji, pridelovalcev, predelovalcev in trgovcev ter strokovnjakov. Poslanstvo združenja je širitev biodinamike in večja prepoznavnost Demeter blagovne znamke v Sloveniji, tako med pridelovalci kot tudi potrošniki, ter s tem skrb za zdravje ljudi, rastlin in živali, hkrati pa ohranjanje dragocenih naravnih virov.

Svojo vizijo, načela, vrednote in poslanstvo združenje opredeljuje v petih dimenzijah: ekologija, razvoj človeštva, ustvarjanje dodane vrednosti, družbeni odnosi ter kozmični in duhovni vplivi.

V svoji viziji je združenje zapisalo, da želi kmetovanje, ki:

  • spodbuja človeštvo, da prevzame odgovornost za celostni razvoj zemlje (ekologija);
  • omogoča ljudem, da odkrijejo svoj individualni potencial in razvijejo svojo polno zavedanje (človekov razvoj);
  • prideluje celostno in visoko kakovostno zdravo hrano za prehranjevanje telesa, duše in duha (ustvarjanje dodane vrednosti);
  • spodbuja ljudi, da živijo in delajo v duhu dostojanstva, vzajemne spoštljivosti in tolerantnosti (družbeni odnosi);
  • sprejema materialistični in duhovni svet ter spodbuja človeštvo, da se zave in sprejme kozmične in zemeljske sile ter snovi (kozmični in duhovni vpliv).

Za pridobitev Demeter certifikata mora pridelovalec delovati in spoštovati biodinamična načela ter biti vključen v ekološko in Demeter kontrolo. Priporočajo, da je kmet član enega izmed biodinamičnih društev, v katerem dobi mentorja, ki ga spremlja in mu svetuje pri njegovem delu. Ko se kmet vključi v kontrolo, postane tudi član Združenja Demeter Slovenija. V primeru trgovca pa prav tako velja, da mora biti član Združenja Demeter, s katerim se tudi natančneje dogovarja o trženju Demeter proizvodov.

Vir: Demeter, Fotografije: Jan Čermelj

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes