PRIJAVA // REGISTRACIJA

PRIPRAVITE SI TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

19.05.2021

Že od leta 2012 vsak tretji petek v novembru obeležujemo Tradicionalni slovenski zajtrk.

Glavni namen tega vseslovenskega projekta je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

Ker pa je lanskoletni Tradicionalni slovenski zajtrk zaradi šolanja otrok od doma potekal precej drugače in jim zajtrka ni bilo mogoče ponuditi v šolah, bo 11. junij dan za »popravni izpit«. Tokrat bo potekal pod sloganom »Zajtrk z medom – super dan!«

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano skupaj z ostalimi partnerji vsako leto povabi slovenske vrtce, osnovne šole ter druge institucije in javne zavode, pa tudi vso ostalo zainteresirano javnost, naj še posebej na ta dan pri sestavi jedilnikov dajejo prednost lokalni oziroma slovenski hrani.

Na ta način izobražujejo, obveščajo in ozaveščajo o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih in racionalnem ravnanju z embalažo. 

Sodelujte še vi

Vabimo tudi vas, da si še posebej 11. junija za zajtrk pripravite kruh, maslo, med, mleko ter sveže ali suho sadje. Vsa živila morajo biti, kot vedno pri Tradicionalnem slovenskem zajtrku, slovenska.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes