Ribe vsebujejo hranilne snovi, ki so nujne za človeški organizem. Niso samo kulinarična posebnost, pač pa zelo pomemben del prehrane, saj vsebujejo vitamina A in D, esencialne maščobne kisline in mineralne snovi. Mediji nam večkrat »servirajo« informacijo, da se ribe na slovenskih krožnikih znajdejo premalokrat, povprečno dvakrat mesečno, medtem ko je priporočljivo uživanje enkrat do dvakrat tedensko. Vabimo vas k branju članka, ki so ga pripravili na portalu Naša super hrana. Preverite nasvete glede uživanja rib, smernice, kako prepoznati njihovo svežino, ter se seznanite s ključnimi nasveti za varno rokovanje z njimi. Seveda velja, da je za okoljski odtis bolje uživati lokalno hrano, zato boste na povezavi našli tudi seznam ponudnikov slovenskih rib s kontaktnimi podatki.
Pri pripravi rib je pomembno, da prideta do izraza specifični okus in vonj, zato se za vsako vrsto rib posebej priporoča tudi najprimernejši način priprave. Ker najbrž malo pogosteje posežemo po ribah v času posta, si lahko na povezavi ogledate nekaj predlogov, kako pripraviti okusne ribe.
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes