PRIJAVA // REGISTRACIJA

ŠTUDENTSKO TEKMOVANJE ECOTROPHELIA SLOVENIJA

23.08.2023

Gre za tekmovanje študentov na področju razvoja inovativnih živilskih izdelkov, ki obenem spodbuja podjetništvo in konkurenčnost živilskopredelovalne industrije, predvsem z vključevanjem študentov inovatorjev.

»To je odlična priložnost za študente, da spoznajo delo v živilski industriji in zakonitosti v tem zahtevnem poslu že med študijem,« pravi o prednostih študentskega tekmovanja Ecotrophelia Slovenija njegova vodja dr. Petra Medved Djurašinović z Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP).

Tekmovanje je v Sloveniji prisotno od leta 2008. V tem času so študenti razvili 68 novih izdelkov. Vse izdelke letošnjega tekmovanja lahko preizkusite na sejmu Agra.

Svojevrsten uspeh smo na nekakšen način pripeljali tudi v Ajdovščino, saj mentor drugouvrščene ekipe, doc. dr. Boris Kovač, prihaja iz naših, primorskih logov, ter opravlja funkcijo Mlinotestovega tehničnega direktorja, poleg tega pa je tudi profesor na Fakulteti za vede o zdravju Univerze na Primorskem.

Več o letošnjem tekmovanju, njegovih zmagovalcih ter o pomenu Ecotrophelie preberite na povezavi.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes