Vabljeni na brezplačno predavanje: Priprava lokalnih sadnih in vinskih destilatov, ki bo v četrtek, 14. 10. 2021 ob 17. uri v Učnem centru Brje.
Poudarek bo na tradicionalnih žganih pijačah, sodobnih trendih proizvodnje sadnih in vinskih destilatov ter postopkih za pripravo dobre žgane pijače. Udeleženci se bodo seznanili tudi z osnovnimi zakonodajnimi pogoji za izvajanje dejavnosti žganjekuhe. V sklopu Učnega centra Brje bo Občina Ajdovščina uredila opremljen namenski prostor za žganjekuho.
Predavanje bo izvedla Milena Štolfa, vodja izpostave Oddelka za kmetijsko svetovanje Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica v Sežani, ki ima obsežne reference s področja žganjekuhe.
Prijave na dogodek: na povezavi PRIJAVNICA ali preko erika.zuodar@ajdovščina.si, 05 365 91 07.
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes