PRIJAVA // REGISTRACIJA

VINSKI HRAMI VIPAVSKE DOLINE SO PRIPRAVLJENI NA ŽE 23. DRUŽENJE PRIJATELJEV MED MARTINOM IN BOŽIČEM

06.11.2023

Vipavska dolina si je že nadela svoje najljubše jesenske barve, to pa je tudi čas, ko domači vinarji na široko odprejo vrata svojih vinskih hramov. Vipavska dolina slovi po odličnih vinih in mnogih vinarskih posebnostih, ki jo uvrščajo med najbolj privlačne vinorodne okoliše v Sloveniji in širšem srednjeevropskem prostoru.

Vabljeni na katero izmed številnih prireditev, ki se vam v naših malih in velikih vaseh ponujajo vse od 4. novembra pa do 17. decembra 2023.

Zdaj je ravno pravi čas, da se podate na raziskovanje te edinstvene vinsko-kulinarične dinamike in doživite tradicionalni utrip vipavskih vinskih hramov med martinom in božičem. Praznovanje se namreč začenja. Praznik sv. Martina, ko se mošt spremeni v vino, predstavlja čas, ko se po izročilu poklonimo naravi in družimo ob okušanju njenih darov.

Nekatere vasi na Vipavskem prirejajo skupna martinovanja, v nekaterih vaseh pa na izbrani dan vinarji sočasno povabijo na pokušino v svoje vinske hrame. V tem času je v Vipavski dolini odprtih več osmic, k okušanju značilnih sezonskih jedi pa vabijo tudi številne priznane gostilne in restavracije.

V tem času so različne prireditve razporejene tako, da lahko obiskovalci v različnih krajih obiščejo več prireditev ter spoznajo vso raznolikost vipavske vinske in kulinarične ponudbe, bogastvo kulturnega izročila in pristno veselje, ki spremlja največji vinski praznik v letu.

Niz prireditev Vinski hrami Vipavske doline v privlačno celoto vsako leto poveže Razvojna agencija ROD iz Ajdovščine, ki obiskovalcem ponudi tudi vse informacije.

Podrobnejši opis in urnik prireditev najdete na spletni strani.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes