PRIJAVA // REGISTRACIJA

VLADA SPREJELA ODLOKE ZA POMOČ KMETIJSTVU V SKUPNEM ZNESKU 17,2 MILIJONA EVROV

25.07.2022

Vlada je sprejela tri točke s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Sredstva za pomoč bodo izplačana najpozneje do 30. septembra 2022.

  1. Skupaj 15 milijonov evrov je namenjenih za subvencioniranje nakupov reprodukcijskega materiala. Finančna pomoč bo dodeljena v obliki pavšala na hektar zemljišča glede na vrsto dejanske rabe in znaša:
  • 31,73 evra za površine trajnega travnika, travinja z razpršenimi neupravičenimi značilnostmi, ekstenzivnega sadovnjaka, hmeljišča, trajnih rastlin na njivskih površinah, vinograda, matičnjaka, intenzivnega sadovnjaka, oljčnika, jagod na njivi in ostalih trajnih nasadov;
  • 63,46 evra za površine njive, začasnega travnika, njive za rejo polžev, hmeljišča v premeni, rastlinjaka, rastlinjaka s sadnimi rastlinami in kmetijskega zemljišča v pripravi.

Najnižji znesek dodeljenega finančnega nadomestila znaša 50 evrov na upravičenca, najvišji pa 35.000 evrov.

2. Skupaj 2,1 milijona evrov je namenjenih za subvencioniranje goriva za kmetijsko mehanizacijo. Finančna pomoč bo dodeljena na hektar zemljišča glede na dejansko rabo in znaša:

  • 6,67 evra za površine njive, njive za rejo polžev, jagode na njivi, trajnih rastlin na njivskih površinah, rastlinjaka, rastlinjaka s sadnimi rastlinami, matičnjaka, trajnega travnika, hmeljišča v premeni, ekstenzivnega sadovnjaka, travinj z razpršenimi neupravičenimi značilnostmi, začasnih travinj in kmetijskega zemljišča v pripravi, ter
  • 14 evrov za površine vinograda, intenzivnega sadovnjaka, hmeljišča, oljčnika ali ostalih trajnih nasadov.

Najnižji znesek dodeljenega finančnega nadomestila znaša 40 evrov na upravičenca.

3. Skupaj 6.000 evrov oziroma 0,20 evra na liter goriva za subvencioniranje goriva je namenjenih ribičem. Upravičencev je 14.

Več podrobnosti.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes