PRIJAVA // REGISTRACIJA

Vprašalnik za ekološke kmetije

27.07.2023

V okviru projekta Inputi v ekološkem kmetijstvu, ki poteka na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, je bil pripravljen vprašalnik, s katerim želijo pridobiti informacije glede (u)porabe in potreb ekoloških kmetovalcev po sredstvih/inputih na slovenskih ekoloških kmetijah, ki ne izvirajo iz lastnega kmetijskega gospodarstva in jih skladno z zakonodajo ekološkega kmetijstva lahko dokupijo v trgovski mreži ali z druge kmetije.

Vprašalnik je namenjen samo EKOLOŠKIM KMETIJAM. V kolikor ste sami med njimi, vas raziskovalci naprošajo, da ga izpolnite.

V naslednji fazi projekta bo oblikovana spletna stran / aplikacija dovoljenih sredstev v ekološkem kmetijstvu, ki bo po vzoru FiBL-ove INPUT liste na voljo vsem zainteresiranim uporabnikom: kmetom, strokovnim službam, kontrolorjem, vrtičkarjem ... skratka vsem, ki jih bo zanimalo, kaj smejo oz. kaj lahko na ekološki kmetiji ali na lastnih vrtovih uporabljajo in je dovoljeno po veljavni zakonodaji v ekološkem kmetijstvu. Kot kaže, bodo ta sredstva v prihodnje dovoljena tudi na vseh občutljivih območjih (vodovarstvena, Natura 2000, zavarovana območja ...).

Vprašalnik, prosimo, izpolnite do 15. 9. 2023.

Za več informacij o vprašalniku se lahko obrnete na Tatjano Navršnik, dipl. inž. ekološkega kmetijstva (tatjana.navrsnik@um.si).

Vprašalnik:

Vprašalnik o uporabi in potrebi po različnih sredstvih, ki se smejo uporabiti na ekoloških kmetijah v Sloveniji

Vir: Mreža za podeželje, Foto: Jan Čermelj

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes