PRIJAVA // REGISTRACIJA

Z NOVIM SPLETNIM ISKALNIKOM ZLAHKA PREVERITE OZNAČBO KAKOVOSTI

17.08.2021

V Sloveniji poznamo nekaj označb kakovosti, katere smo vam že predstavili v članku: https://trznicanaborjacu.si/sheme-kakovosti-kmetijskih-pridelkov-in-zivil-v-sloveniji/.

Sedaj pa jih lahko na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) enostavno preverite, saj so vzpostavili iskalnik certifikatov za kmetijske pridelke in živila, ki imajo katero izmed označb kakovosti.

Iskalnik so poimenovali Evidenca shem kakovosti in je dostopen na povezavi: https://storitve-mkgp.gov.si/esk-zunanji/#/dashboard.

S tem želijo olajšati preverjanje verodostojnosti certifikatov. Spletni iskalnik trenutno omogoča iskanje certifikatov po številki certifikata, nazivu oziroma imenu in priimku nosilca certifikata oziroma člana skupine, vrsti sheme kakovosti in proizvodih.

Certifikacijski organi v Evidenco shem kakovosti sprotno vnašajo nove oziroma posodobljene certifikate in s tem šele polnijo bazo certifikatov, zato evidenca še ne vsebuje vseh veljavnih certifikatov. 

Več informacij: https://www.gov.si/novice/ministrstvo-vzpostavilo-spletni-iskalnik-certifikatov-za-zascitene-proizvode-evidenca-shem-kakovosti/

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes