PRIJAVA // REGISTRACIJA

ZDAJ JE ČAS ZA RAZMISLEK O OZIMNICI

27.07.2021

Tržnica na borjaču omogoča sodobno oskrbo vse leto

Sredi poletja, ko je na naših vrtovih še vsega dovolj in je sveža zelenjava dostopna marsikje, se zdi razmišljanje o ozimnici morda preuranjeno. In vendar, zdaj je pravi čas, da vas spomnimo na prednosti, ki jih prinaša Tržnica na borjaču. Preberite, razmislite in za svojo ozimnico poskrbite drugače, kot ste to počeli doslej.

Ozimnica brez zalog na domu

Odkar imamo Tržnico na borjaču, lahko lokalno pridelano hrano dobimo sila preprosto. Med objavljenimi oglasi ponudnikov na spletni tržnici izberemo, kar nas zanima, in nato ponudniku posredujemo naročilo. Ko poznamo ponudnika in ga z nakupi tudi večkrat preverimo, se lahko dogovorimo za redne dobave. Zakaj bi se torej čez zimo ukvarjali denimo z zaboji krompirja v lastnih, vedno premajhnih shrambah, če nam lahko krompir dostavijo (ali ga sami prevzamemo) večkrat, v primernih količinah in ustrezne kakovosti? Na kmetijah so pridelki vedno ustrezno shranjeni ali pa sveže obrani z njive. Odveč je poudarjati, da so ti pridelki tudi bolj hranljivi in okusni. S tem, ko s pomočjo Tržnice na borjaču spoznavate pridelovalce hrane, ki jo jeste, dobivate tudi nove možnosti oskrbe, ki je boljša v številnih pogledih.

Lastna priprava ozimnice je odslej bolj enostavna

Ste med tistimi, ki si poleti radi sami pripravijo vloženo ali zamrznjeno sadje in zelenjavo? Uživate v kuhanju paradižnikov in pripravi domačih izdelkov iz sadja? Tržnica na borjaču vam ponuja najbolj zanesljive in aktualne informacije o ponudbi številnih lokalnih kmetij. Saj veste, kumarice za vlaganje, peteršilj in bazilika za pesto, slive za marmelado … Ko iščemo zaboj ravno prav zrelih pridelkov, je Tržnica na borjaču naš najboljši prijatelj.

Čas za spoznavanje pridelovalcev hrane

Ravno zato, ker je zima še daleč, je zdaj pravi čas za raziskovanje ponudbe lokalnih pridelkov in izdelkov. Registrirajte se kot kupec na Tržnici na borjaču, če tega doslej še niste naredili, in pobrskajte po informacijah o posameznih ponudnikih. Zlahka boste ugotovili, kaj boste pri ponudnikih lahko dobili tudi v zimskih mesecih. Morda se boste s katerim od ponudnikov dogovorili za obisk kmetije? V osebnem stiku se boste lahko dogovorili o vsem, tudi o načrtovanju zimskih nakupov in rezervaciji pridelkov, ki hitreje poidejo. Poznati izvor hrane je danes razkošje, za nas, ki živimo v tako rodovitnih krajih, pa je tudi privilegij. Zato izkoristimo vse te prednosti in s pomočjo Tržnice na borjaču spoznajmo tudi ljudi, ki s svojimi rokami in znanjem vse leto skrbijo, da jemo dobro in zdravo.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes