PRIJAVA // REGISTRACIJA

DAN SUHIH MESNIN NA AJDOVSKI TRŽNICI

10.01.2023

Januarska Druga sobota na Ajdovski tržnici z izborom ponudbe sledi lokalnemu izročilu. Zimski meseci so tradicionalno čas kolin in tokrat si bomo okuse, ki nas morda spominjajo na neke minule čase, lahko privoščili vsi. Naravnost s kmetij in po recepturah, ki jih prenašajo iz roda v rod.

O mesu in mesnih izdelkih se danes veliko govori. Za lokalne mesne dobrote pa vemo, od kod prihajajo, kje in kako so bile živali vzrejene in predvsem kdo je iz mesa pripravil izdelke, ki ji kupujemo. Lokalni pridelovalci se zavedajo, da se v majhnem okolju vsi poznamo in gre dober ali slab glas hitro od ust do ust. Zato za naša usta in želodce dobro poskrbijo. Sveže klobase in ocvirki, nekaj posušenega za pripravo jote, salama in panceta za čas, ko bomo nabrusili tisti pravi nož in na mizo postavili sveže pečen kruh ... Nekaj "od prasca" se pozimi še posebej prileže.

V Vipavski dolini imamo bogato tradicijo priprave suhih mesnin. Najbolj cenjen je pršut, nič manj slastni pa niso zašinki, pancete in domače salame. Naši domači pridelovalci ponujajo vse tradicionalno pripravljene suhe mesnine, za povrh pa še kakšno hišno posebnost. Saj vemo, že klobase so na vsaki kmetiji malce drugačne.

Tokratna Druga sobota na Ajdovski tržnici bo v soboto, 14. januarja, med 9. in 11. uro najbolj razveselila ljubitelje domačih mesnin. Pridite, poskusite in izberite! Vsak ponudnik vam bo z veseljem predstavil svoje izdelke in dodal še kakšen nasvet.

Brez skrbi, tudi če ne uživate mesa, vas Ajdovska tržnica ne bo pustila praznih rok. Sezonska zelenjava in sadje, zelišča in čaji, ročna dela in še marsikaj bo kot vsako drugo soboto tudi tokrat na stojnicah lokalnih ponudnikov.

Sobota je dan za nakup lokalnih dobrot. Se srečamo na Ajdovski tržnici!

URNIK TRŽNICE

torek       8.00 – 13.00

četrtek    7.00 – 12.00

sobota     7.00 – 12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes