PRIJAVA // REGISTRACIJA

ZAKAJ KUPOVATI LOKALNO?

Raziskujemo, poizvedujemo, primerjamo, razmišljamo …
Spoznajte nova dejstva, prisluhnite drugačnim pogledom in odkrijte še kakšen razlog več za nakup lokalno pridelane hrane.

REPORTAŽE

REPORTAŽA: ČEBELARSTVO LISJAK, VRTOVČE

»Z udeležbo na tekmovanjih vidiš, ali si na pravi poti« Ste vedeli, da je na zadnjem državnem ocenjevanju medov, ki […]

Preberi več
REPORTAŽA: PORTRETI IZ AJDOVSKE TRŽNICE: BARBARA KRAVOS

"Med vsemi kmetijami v Vipavski dolini imamo največjo ponudbo mesnih izdelkov," pove Barbara Kravos ob hladilni vitrini na Ajdovski tržnici, […]

Preberi več
REPORTAŽA: LJUDJE ČEDALJE BOLJ IŠČEJO CELOSTNO PONUDBO OZIROMA DOŽIVETJE

Vinski hrami v Vipavski dolini skrivajo najboljše, kar pridelajo domači vinogradniki in vinarji. Jesen, čas martinovanj in praznovanj vse do […]

Preberi več
VEČ REPORTAŽ
BLAGODEJNI MED – NJEGOVE LASTNOSTI IN UPORABNOST V JEDEH

Čebelarska tradicija preveva našo deželo, s čebelarstvom se ukvarja skoraj 5 oseb na 1000 prebivalcev, kar skupno nanese približno 10000 […]

Preberi več
V HLADNEJŠEM DELU LETA ZAUŽIJMO ZADOSTNO KOLIČINO BIOAKTIVNIH SNOVI

V jesensko-zimskem času, ki je značilno bolj »nasičen« z raznoraznimi obolenji, je še pomembnejše, da podpremo svoj imunski sistem. Na […]

Preberi več
ODPRTI VINSKI HRAMI, PONOS VIPAVSKIH KMETIJ

V začetku novembra, ko praznik sv. Martina naznani, da so dozorela vina novega letnika, se začnejo tradicionalna martinovanja in številni […]

Preberi več
POPEČENA SALAMA V VINSKI OMAKI S POLENTO

Mlado, mehkejšo salamo zrežemo na debelejše rezine. Popečemo jo na maslu ter zalijemo z belim vinom. Malce jo pokuhamo, da […]

Preberi več
OLJČNI LIKER

Preden začnejo cveteti oljke, naberemo 200 listov oljk. Namočimo jih v litru žganja, dodamo kožico limone ali mandarine ter 30 […]

Preberi več
RAZLIKUJETE MED »UPORABNO NAJMANJ DO« IN »PORABITI DO«?

Vsa živila morajo imeti skladno z zakonom označen rok uporabnosti, vendar se zanj uporabljata dve različni oznaki, ki imata tudi […]

Preberi več
GROZDNI SOK

Iz grozdja ne nastane zgolj vinska kapljica, z le nekaj truda lahko pripravite tudi osvežujoče sladek grozdni sok. Recept za […]

Preberi več
POZNATE APLIKACIJO VEŠ, KAJ JEŠ?

Veš, kaj ješ? je spletna in mobilna aplikacija, ki so jo oblikovali Inštitut za nutricionistiko, Inštitut Jožef Štefan in Zveza […]

Preberi več
RABARBARINA PITA Z ALBUMINSKO OVČJE KOZJO SKUTO in OVČJIM JOGURTOM

Sestavine: TESTO: 170 g moke 100 g masla 40 g sladkorja 1 jajce 1 limona 1 vrečka pecilnega praška ščepec […]

Preberi več
ŽIVAHEN UTRIP AJDOVSKE TRŽNICE

V središče Ajdovščine, kjer se po temeljiti prenovi znova prebuja nekdaj živahen utrip, odslej vabi tudi prenovljena Ajdovska tržnica. Na […]

Preberi več
1 2 3 5

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes