Brez kakovostnih sestavin in železne discipline ni dobrega kruha in potic Nič ni boljšega kot dober začetek jedi, zlasti če […]
Brez kakovostnih sestavin in železne discipline ni dobrega kruha in potic Nič ni boljšega kot dober začetek jedi, zlasti če […]
Reklame sploh ne rabijo, saj je povpraševanje večje od ponudbe Je lahko radič promotor kulinarične ponudbe določenega območja? Je, še […]
»Dobre mesnine ni brez dobre surovine« Aleš Brataševec je izkušen mesar, saj je bil zaposlen v nekdanjem Mipu, pri Pelozu […]
Kulinarično bogastvo velike noči je izjemno. Sestavljajo ga jedi, ki so pripravljene iz lokalnih surovin in v skladu z lokalno […]
Na 11. Agrobiznis konferenci so razglasili letošnje zmagovalce izbora Najboljši agropodjetnik. Dva zmagovalca od štirih prihajata z vipavskega: Domače dobrote […]
Za Solkan značilen radič je med domačini imenovan »sukenski regut«, na drugi strani meje pa to zimsko solato, ki spominja […]
Sanja Ferjančič, nova vinska kraljica Slovenije, je bila okronana 18. 1. 2024 na slovesnosti v Radencih. Sanja prihaja s Planine […]
Za adventni čas so značilni domači metrski piškoti. To je posladek, ki so nam ga naše mame in babice z […]
Pozimi je v Sloveniji na voljo obilje zimske zelenjave, ki je polna hranil in vitaminov. Že dolgo je znano, da […]
V Sloveniji v novembru že obeležujemo dan slovenske hrane, stanovske organizacije čebelarjev, kmetov in zadrug pa so pred enim letom […]
Kakijevi oranžni plodovi v novembru kot okraski na božični smrečici krasijo gole veje drevja in naznanjajo zimo. Botanično kaki uvrščamo […]
Vipavska dolina si je že nadela svoje najljubše jesenske barve, to pa je tudi čas, ko domači vinarji na široko […]
Le kdo ne pozna rekla »eno jabolko na dan odžene zdravnika stran«! Čeprav to seveda ni 100-odstotno res, nihče ne […]
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes