PRIJAVA // REGISTRACIJA

ZAKAJ KUPOVATI LOKALNO?

Raziskujemo, poizvedujemo, primerjamo, razmišljamo …
Spoznajte nova dejstva, prisluhnite drugačnim pogledom in odkrijte še kakšen razlog več za nakup lokalno pridelane hrane.

REPORTAŽE

REPORTAŽA: Žan Bric, Frlanova kmetija

»Zdaj je čas, da mlade kmete ozavestimo, da je v povezovanju prihodnost« V Sloveniji vsako leto propade veliko kmetij, ker […]

Preberi več
KULTNA ITALIJANSKA JED Z VIPAVSKIM PRIDIHOM

Poletje je idealen čas, da v svoj jedilnik vključimo kolikor se le da sezonsko in lokalno pridelano hrano, polno vitaminov […]

Preberi več
ZDAJ JE ČAS ZA RAZMISLEK O OZIMNICI

Tržnica na borjaču omogoča sodobno oskrbo vse leto Sredi poletja, ko je na naših vrtovih še vsega dovolj in je […]

Preberi več
VABLJENI NA PAJTIČKA FEST, 2. FESTIVAL CERKLJANSKIH POTIČK

Cerkljansko slovi po slanih čebulnih potičkah, t. i. pajtičkah, ki se uvrščajo med reprezentativne jedi idrijsko-cerkljanske gastronomske regije ter sestavljajo […]

Preberi več
ČAS JE ZA PRIPRAVO DOMAČIH SIRUPOV

V naravi se mešajo opojne dišave bezga, lipe, mete ... Izobilje zelišč, ki jih lahko nabiramo v neokrnjeni naravi v […]

Preberi več
NAREDI SI SVOJ PRAZNIK ČEŠENJ

Letos v Brdih ne bodo pisali zgodbe Praznika češenj v takšni izvedbi, kakršni so ji bili priča več kot 50 […]

Preberi več
PRIPRAVITE SI TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Že od leta 2012 vsak tretji petek v novembru obeležujemo Tradicionalni slovenski zajtrk. Glavni namen tega vseslovenskega projekta je podpora […]

Preberi več
POMAGAJMO ČEBELAM, ZASADIMO MEDOVITE RASTLINE!

Naš obstoj je neločljivo povezan z obstojem čebel in drugih opraševalcev. Čebele, čmrlji, metulji so naši nepogrešljivi sopotniki. Z opraševanjem […]

Preberi več
OKUSNI IN ZDRAVI ŠPARGLJI

Šparglji (Asparagus officinalis) izvirajo iz Male Azije, od koder so se razširili po celotnem antičnem svetu, kjer so veljali za […]

Preberi več
ZDRAVILNE UČINKOVINE V ZAČIMBAH, ZELIŠČIH IN ČAJIH TER NJIHOVA UPORABA

Si predstavljate svojo najljubšo jed brez soli, popra ali čebule? Začimbe so tako zelo prisotne v naši kuhinji, pravzaprav samoumevne. […]

Preberi več
JOTA IZ REPE TROPINKE

V Vipavski dolini je beseda mineštra skoraj enoznačna besedi jota. To je značilna krepka vipavska enolončnica iz kisle repe (ali […]

Preberi več

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes