PRIJAVA // REGISTRACIJA

ZAKAJ KUPOVATI LOKALNO?

Raziskujemo, poizvedujemo, primerjamo, razmišljamo …
Spoznajte nova dejstva, prisluhnite drugačnim pogledom in odkrijte še kakšen razlog več za nakup lokalno pridelane hrane.

REPORTAŽE

REPORTAŽA: ZA VELIKO NOČ KRUH IZ KRUŠNE PEČI IN VRHUNSKO OLJČNO OLJE

Oljkarstvo Ronki, Prvačina Le kaj je lepšega, ko pred prazniki zadiši po sveže pečenem kruhu iz krušne peči, ki je […]

Preberi več
REPORTAŽA: TONČKA ČIBEJ, ZELIŠČARKA

Kjer so rastline prepuščene naravi, je kakovost zelišč višja Skodelica domačega čaja nas v mrzlih zimskih dneh prijetno pogreje. Zato […]

Preberi več
REPORTAŽA: ČEBELARSTVO LISJAK, VRTOVČE

»Z udeležbo na tekmovanjih vidiš, ali si na pravi poti« Ste vedeli, da je na zadnjem državnem ocenjevanju medov, ki […]

Preberi več
VEČ REPORTAŽ
VELIKONOČNI POSLADEK: MENIH

Velika noč je največji krščanski praznik. Je premakljiv, saj se praznuje na prvo nedeljo po pomladni polni luni, med 22. […]

Preberi več
PROJEKT ŠTAFETA SEMEN – BODIMO ČIMBOLJ SAMOOSKRBNI

Irena Rotar iz Eko civilne iniciative Slovenije (Ekoci), ki že deseto leto združuje somišljenike s projektom Oskrbimo Slovenijo – Štafeta semen, […]

Preberi več
PREPOZNAJTE KAKOVOST LUPINASTEGA SADJA

V velikonočnem času iz kuhinje omamno diši po sveži orehovi potici. Da bi bila ta čimbolj slastna, pa morajo biti […]

Preberi več
ČAS JE ZA POSTNE JEDI

Po daljšem obdobju, ko se običajno prehranjujemo s težjo hrano, smo prešli v postni čas. Teh 40 dni se bo […]

Preberi več
RADI JESTE RIBE?

Ribe vsebujejo hranilne snovi, ki so nujne za človeški organizem. Niso samo kulinarična posebnost, pač pa zelo pomemben del prehrane, […]

Preberi več
BLAGODEJNI MED – NJEGOVE LASTNOSTI IN UPORABNOST V JEDEH

Čebelarska tradicija preveva našo deželo, s čebelarstvom se ukvarja skoraj 5 oseb na 1000 prebivalcev, kar skupno nanese približno 10000 […]

Preberi več
V HLADNEJŠEM DELU LETA ZAUŽIJMO ZADOSTNO KOLIČINO BIOAKTIVNIH SNOVI

V jesensko-zimskem času, ki je značilno bolj »nasičen« z raznoraznimi obolenji, je še pomembnejše, da podpremo svoj imunski sistem. Na […]

Preberi več
ODPRTI VINSKI HRAMI, PONOS VIPAVSKIH KMETIJ

V začetku novembra, ko praznik sv. Martina naznani, da so dozorela vina novega letnika, se začnejo tradicionalna martinovanja in številni […]

Preberi več
POPEČENA SALAMA V VINSKI OMAKI S POLENTO

Mlado, mehkejšo salamo zrežemo na debelejše rezine. Popečemo jo na maslu ter zalijemo z belim vinom. Malce jo pokuhamo, da […]

Preberi več
OLJČNI LIKER

Preden začnejo cveteti oljke, naberemo 200 listov oljk. Namočimo jih v litru žganja, dodamo kožico limone ali mandarine ter 30 […]

Preberi več
1 2 3 5

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes