Oljkarstvo Ronki, Prvačina Le kaj je lepšega, ko pred prazniki zadiši po sveže pečenem kruhu iz krušne peči, ki je […]
Oljkarstvo Ronki, Prvačina Le kaj je lepšega, ko pred prazniki zadiši po sveže pečenem kruhu iz krušne peči, ki je […]
Kjer so rastline prepuščene naravi, je kakovost zelišč višja Skodelica domačega čaja nas v mrzlih zimskih dneh prijetno pogreje. Zato […]
»Z udeležbo na tekmovanjih vidiš, ali si na pravi poti« Ste vedeli, da je na zadnjem državnem ocenjevanju medov, ki […]
Velika noč je največji krščanski praznik. Je premakljiv, saj se praznuje na prvo nedeljo po pomladni polni luni, med 22. […]
Irena Rotar iz Eko civilne iniciative Slovenije (Ekoci), ki že deseto leto združuje somišljenike s projektom Oskrbimo Slovenijo – Štafeta semen, […]
V velikonočnem času iz kuhinje omamno diši po sveži orehovi potici. Da bi bila ta čimbolj slastna, pa morajo biti […]
Po daljšem obdobju, ko se običajno prehranjujemo s težjo hrano, smo prešli v postni čas. Teh 40 dni se bo […]
Ribe vsebujejo hranilne snovi, ki so nujne za človeški organizem. Niso samo kulinarična posebnost, pač pa zelo pomemben del prehrane, […]
Čebelarska tradicija preveva našo deželo, s čebelarstvom se ukvarja skoraj 5 oseb na 1000 prebivalcev, kar skupno nanese približno 10000 […]
V jesensko-zimskem času, ki je značilno bolj »nasičen« z raznoraznimi obolenji, je še pomembnejše, da podpremo svoj imunski sistem. Na […]
V začetku novembra, ko praznik sv. Martina naznani, da so dozorela vina novega letnika, se začnejo tradicionalna martinovanja in številni […]
Mlado, mehkejšo salamo zrežemo na debelejše rezine. Popečemo jo na maslu ter zalijemo z belim vinom. Malce jo pokuhamo, da […]
Preden začnejo cveteti oljke, naberemo 200 listov oljk. Namočimo jih v litru žganja, dodamo kožico limone ali mandarine ter 30 […]
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes