PRIJAVA // REGISTRACIJA

POLITIKA ZASEBNOSTI NA SPLETNI STRANI TRŽNICA 

na borjaču

Spletna stran Tržnica na borjaču je razdeljena na tri vsebinske sklope: Tržnica, Zakaj lokalno in Nasveti za pridelovalce. Splošna pravila in pogoji uporabe spletne strani Tržnica na borjaču veljajo za podstran Tržnica. Določajo delovanje Tržnice in pravice, ter obveznosti Uporabnika.

Upravljavec spletne strani Tržnica na borjaču (nadalje “Upravljavec”) je Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, Vipavska cesta 4, 5270 Ajdovščina.

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, kot upravljavec osebnih podatkov in Upravljavec spletne strani Tržnica na borjaču, skrbi za varstvo osebnih podatkov. Z vašimi podatki ravnamo odgovorno ter skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji s področja varstva osebnih podatkov, predvsem pa skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Obdelavo podatkov izvajajo le za to pooblaščene osebe in naši skrbno izbrani pogodbeni obdelovalci. Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov ureja zbiranje in obdelavo osebnih podatkov, ki jih pridobiva Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina ob dostopanju do spletne strani Tržnica na borjaču. Obdelava se izvaja na podlagi zakonitih pravnih podlag.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

V kolikor imate kakršna koli vprašanja glede naše Politike zasebnosti in varovanja osebnih podatkov ali obdelave vaših osebnih podatkov, se lahko kadarkoli obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov Virtuo d.o.o., in sicer na elektronski naslov dpo@virtuo.si.

1.  Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Osebni podatki so vsi podatki na podlagi katerih je neka oseba določljiva, kot na primer ime in priimek, naslov, elektronski naslov itd. Več o namenih obdelave si preberite v nadaljevanju. Podrobnejše informacije o zbirkah osebnih podatkov, ki jih vodi upravljavec so dostopne v okviru Evidence dejavnosti obdelav OP, ki je dostopna preko naslednje spletne povezave: https://edop.eu/jz/rarod

2.  Nameni obdelave podatkov in prenos osebnih podatkov

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina bo vaše osebne podatke v procesu registracije in za namen upravljanja z registriranimi uporabniki in kreiranja vaše profilne strani na spletni strani Tržnica na borjaču obdelovala na podlagi splošnih pogojev za uporabo spletne strani Tržnica na borjaču. Osebne podatke za namen spletne analitike in trženja (piškotki) bo Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina obdelovala na podlagi vaše privolitve. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi na zakonski podlagi in v sklopu zagotavljanja zakonitega interesa (varovanja omrežja, preprečevanja goljufij ipd.). Podatke ne posredujemo drugim osebam, ali prenašamo v druge države, v kolikor za tak prenos nimamo vašega izrecnega soglasja oziroma ustrezne pravne podlage. Na podlagi mednarodnih pogodb, predpisov EU ter nacionalnih zakonov lahko vaše podatke posredujemo pooblaščenim osebam in pristojnim državnim organom, ki za pridobivanje in obdelavo podatkov razpolagajo z ustrezno pravno podlago v svojih zakonskih predpisih. Storitve spletne strani Tržnica na borjaču so namenjene osebam starejšim od 16 let. Podatek o starosti ni pogoj za registracijo na spletni strani Tržnica na borjaču in nismo pristojni preverjati, kateri podatki se nanašajo na osebe mlajše od 16 let. Staršem in zakonitim zastopnikom otrok mlajših od 16 let svetujemo, da o varni uporabi spleta in posredovanju svojih osebnih podatkov ustrezno poučijo otroke mlajše od 16 let. Anonimiziranih in izbrisanih podatkov ni več možno povezati z Uporabnikom, ki je takšne osebne podatke posredoval, zato se pri njihovi obdelavi ne uporablja ta Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov.

3.  Piškotki

Spletna stran Tržnica na borjaču uporablja različne vrste piškotkov. Piškotki so alfanumerični identifikatorji, ki se naložijo na Uporabnikov trdi disk in omogočajo prepoznavanje Uporabnika ob naslednjem obisku. Tako vam ni potrebno vnašati istih podatkov pri prijavi in uporabi storitev teh spletnih strani. Več informacij o piškotkih, ki jih uporablja spletna stran Tržnica na borjaču si lahko preberete na povezavi Piškotki na spletni strani Tržnica na borjaču.

4.  Varnost

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina veliko pozornosti posveča zaščiti vaših podatkov, zato pri vnosu podatkov na nekaterih podstraneh uporabljamo t.i. SSL (Secure Socets Layer) tehnologijo, ki je de facto standard v svetu in preprečuje možnost dostopa tujih oseb do podatkov, ki ste jih vnesli na svojem računalniku. Vaši podatki so zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipulacijo in nepooblaščenim dostopom s strani tretjih oseb. Ravno tako so naši zaposleni zavezani k varovanju vaših osebnih podatkov, spoštovanju veljavnih predpisov in internih pravilnikov Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina. Redno preverjamo sprejete zaščitne ukrepe in jih dopolnjujemo. Preverjamo tudi resničnost vaših identifikacijskih podatkov, kadar je to potrebno.

5.  Rok hrambe

Vaše osebne podatke hranimo skladno s predpisanimi roki hrambe oziroma do izpolnitve namena, za katerega so bili pridobljeni. Osebne podatke pridobljene na podlagi vašega soglasja hranimo do preklica, v kolikor ni drugačen rok predviden v podanem soglasju ali določen z zakonom. Nekatere kategorije podatkov se hranijo dlje z namenom preprečevanja goljufij ali za druge zakonite interese. Brisanje podatkov je možno na podlagi zahtevka Uporabnika posredovanega na naslov ali elektronski naslov Upravljavca.

6.  Pravice posameznikov

Posamezniki oziroma Uporabniki spletne strani Tržnica na borjaču sami vnašate in posredujete vaše osebne podatke. Zaradi zagotavljanja točnosti in ažurnosti vaših osebnih podatkov takšne spremembe nemudoma vnesite neposredno v vaš uporabniški profil. Obveščamo vas, da lahko podano soglasje delno ali v celoti kadarkoli prekličete. Zahtevo za preklic soglasja lahko posredujete na elektronski naslov Upravljavca. O naši odločitvi vas bomo pisno obvestili v najkrajšem možnem času. V kolikor vaši zahtevi ugodimo se bodo takšni osebni podatki nemudoma prenehali obdelovati za namen, katerega soglasje je bilo preklicano. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, izvedene v skladu s soglasjem pred preklicem. Posameznik ima glede osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj/o, pravico seznanitve, dopolnitve, popravka, omejitve obdelave, izbrisa, prenosljivosti in ugovora, v kolikor to dopušča zakon. Ima tudi pravico do pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu in do sodnega varstva pravic. Seznanjamo vas, da vaše zgoraj navedene pravice niso absolutne in jih moramo izpolniti zgolj v določenih primerih. Ob uveljavljanju vaših pravic bomo najprej preverili vašo identiteto, saj navedene pravice lahko uveljavlja samo imetnik osebnih podatkov.

7.  Avtomatizirana obdelava podatkov

Obveščamo vas, da lahko avtomatizirano obdelujemo tudi določene informacije, ki jih uporabljamo za interne raziskave, da bi izboljšali naše storitve, za statistične obdelave in iz varnostnih razlogov. Te informacije so geolokacijski podatki (v kolikor to omogočite), uporabljen spletni brskalnik in trenuten IP naslov osebnega računalnika, uporaba storitev ipd.. Obveščamo vas, da imate pravico ugovarjati sprejemanju odločitev na podlagi zgolj avtomatizirane obdelave vaših podatkov razen, ko je takšna odločitev nujno potrebna za preprečevanje zlorab in utaj na podlagi predpisov EU in nacionalne zakonodaje ali temelji na vaši izrecni privolitvi.

8.  Povezava na druge spletne strani

Ta politika zasebnosti se nanaša na spletno stran Tržnica na borjaču. Naša spletna stran lahko vsebujejo tudi povezave na druge spletne strani. Ob kliku na povezave drugih spletnih strani se seznanite z njihovimi politikami zasebnosti, saj Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina ni odgovorna za politiko zasebnosti in piškotkov ter vsebine teh povezanih spletnih strani.

9.  Veljavnost in spremembe

Ta politika zasebnosti stopi v veljavo z dnem objave. Upravljavec si pridržuje pravico do sprememb brez kakršnegakoli predhodnega obvestila. Vse spremembe bodo objavljene na teh spletnih straneh in stopijo v veljavo z dnem objave na tem spletnem mestu. Upravljavec vaših podatkov je: Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina Vipavska cesta 4 5270 Ajdovščina e-naslov: info@rra-rod.si Ajdovščina, 12. 11. 2020

PIŠKOTKI

– Kaj so piškotki?

So tekstovne datoteke, ki omogočajo, da ob ponovnem obisku na spletno stran ohranite nastavitve, ki ste jih že uporabili (npr. enkratna prijava brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla). Piškotke uporablja večina spletnih mest. S tem stran ponuja boljšo uporabniško izkušnjo, prav tako pa s pomočjo pridobljenih statističnih podatkov, ponujamo boljšo in bolj relevantno vsebino. Za večjo preglednost uporabe piškotkov, ki jih potrdite, smo te zapisali v tabelo, dodali jasen namen in trajanje. Pri tem upoštevamo zakon in predpise, predvsem Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1).

– Kaj so nujni piškotki?

To so tisti piškotki, ki se morajo prenesti, da lahko stran pravilno deluje in da ima uporabnik čim boljšo uporabniško izkušnjo. Prvi so piškotki, ki omogočajo pravilno funkcionalnost in delovanje strani (npr. PHPSESSID). Omogočajo zagotavljanje varnosti in učinkovitost. Drugi so piškotki (npr. wordpress_HASH), ki zagotavljajo storitev, ki jo uporabniki izrecno zahtevajo, to je prijava in registracija.

IME PIŠKOTKANAMENTRAJANJE
PHPSESSIDPiškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
wordpress_HASHPiškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
wordpress_logged_in_HASHPiškotek vsebuje podatke o avtentikaciji uporabnika, uporablja pa se v administrativnem vmesniku znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
WordPress_cookiePiškotek služi preveranju, ali brskalnik lahko sprejme piškotke ali ne.Seja

 

– Piškotki, za katere potrebujemo vaše izrecno dovoljenje

To so tisti, ki nam pomagajo, da stran posodabljamo, ponujamo relevantne in uporabne informacije ter vam omogočamo uporabo naše spletne strani v povezavi z družbenimi omrežji. Prvi so piškotki vezani na spremljanje statistike. Statistika, ki jo pridobimo, ni vezana na IP računalnika in se zbira anonimno. Z njo lahko izboljšamo vsebine na spletni strani in pridobimo statistične informacije, ki omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam. Statistiko uporabljamo le za lastne namene. Drugi piškotki so vezani na oglaševanje. Te zbiramo za lastno statistiko in za tretjo stran. Tretji piškotki so piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, npr. Facebook Like okno.

 Ime piškotkaOpisTrajanjeIzbira
Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)utmaStatistika ogledov spletne strani. Podatke, ki jih pridobimo, Google ne uporablja za svoje namene.2 letiČe želite onemogočiti spremljanje vašega obiska preko Google Analytics, potem si namestite orodje Google Analytics Opt-out browser, ki ga lahko dobite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout ali pa spodaj označite, da se ne strinjate z uporabo. Vsi piškotki so v lasti podjetja Google.
 utmb 30 minut 
 utmcDo zaprtja brskalnika
 utmz6 mesecev
Piškotki vezani na vtičnike družbenih omrežij, kadar so ti uporabljeni kot sledilni piškotkifbmPiškotki, uporabljeni pri Facebook Like oknu.2 letiČe ne želite, da Facebook zbira vaše piškotke, obiščite našo spletno stran, brez da ste prijavljeni na Facebook.Vsi piškotki so v lasti podjetja Facebook.
 fbsr 5 dni 

ZAKAJ KUPOVATI LOKALNO?

Raziskujemo, poizvedujemo, primerjamo, razmišljamo …
Spoznajte nova dejstva, prisluhnite drugačnim pogledom in odkrijte še kakšen razlog več za nakup lokalno pridelane hrane.
REPORTAŽA: Žan Bric, Frlanova kmetija

»Zdaj je čas, da mlade kmete ozavestimo, da je v povezovanju prihodnost« V Sloveniji vsako leto propade veliko kmetij, ker […]

Preberi več
ČAS JE ZA PRIPRAVO DOMAČIH SIRUPOV

V naravi se mešajo opojne dišave bezga, lipe, mete ... Izobilje zelišč, ki jih lahko nabiramo v neokrnjeni naravi v […]

Preberi več
VABLJENI NA PAJTIČKA FEST, 2. FESTIVAL CERKLJANSKIH POTIČK

Cerkljansko slovi po slanih čebulnih potičkah, t. i. pajtičkah, ki se uvrščajo med reprezentativne jedi idrijsko-cerkljanske gastronomske regije ter sestavljajo […]

Preberi več

PRIDELANO IN NAREJENO DOMA

Naši kraji že od nekdaj slovijo po odličnih pridelkih, po vinu, sadju, zelenjavi, olju, mleku, medu … Imamo izvrstne mesnine, odličen sir, marmelade, pijače in še marsikaj. Najboljše je pridelano doma.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes