PRIJAVA // REGISTRACIJA

DRUGA SOBOTA NA AJDOVSKI TRŽNICI TOKRAT DRUGAČE

07.09.2022

Namesto že tradicionalnega dogajanja Druge sobote na Ajdovski tržnici bomo tokrat lahko v ponudbi lokalnih pridelkov in izdelkov uživali na Lavričevem trgu in to kar dva dni zapored. V petek popoldne, ko Ajdovščino obišče Robinova turneja, in v soboto dopoldne, ko bo na trgu izjemoma tudi običajen tržni dan.

Druga sobota na Ajdovski tržnici je že dobila svoje zveste obiskovalce. Avgusta, ko so ponudniki predstavili lokalne dobrote za okusen in zdrav zajtrk, so v okušanju dobrot poleg številnih domačinov na tržnici uživali tudi turisti. Raznolika ponudba na stojnicah je marsikaterega obiskovalca prijetno presenetila. Ponudniki so se res potrudili in lepo je bilo opazovati, kako se na Ajdovsko tržnico vrača utrip, ki si ga z dobro ponudbo resnično zasluži.

Občina Ajdovščina, organizator dogajanja na Ajdovski tržnici, vsak mesec poskrbi za privlačno dogajanje na ta poseben tržni dan, septembrska Druga sobota pa bo izjemoma drugačna v več pogledih. Stojnice bodo tokrat na Lavričevem trgu že v petek, 9. septembra, med  15. in 19. uro, kjer se bo tradicionalno ustavila letošnja Robinova turneja. V svojem programu bodo predstavili tudi Ajdovsko tržnico in tako približali njeno ponudbo poslušalcem iz celotne Vipavske doline. Stojnice ne bodo namenjene le predstavitvi, pri lokalnih ponudnikih bomo seveda lahko tudi kaj kupili.

Tudi v soboto, 10. septembra, nas bodo ponudniki lokalnih pridelkov in izdelkov dopoldne, med  7. in 12. uro, pričakali na Lavričevem trgu. Poudariti velja, da bo tržnica odprta le v primeru lepega vremena, če torej ne bo burje in dežja. Selitev stojnic pod streho na Ajdovsko tržnico v primeru slabega vremena tokrat izjemoma ne bo mogoča.

Naš lepo obnovljen in vse bolj živahen Lavričev trg bo tako ta konec tedna spet ponudil razlog, da ga obiščemo, se tam srečamo s sokrajani in tokrat tudi kupimo kaj dobrega za v lonce in za na mizo. Saj ne bomo vsi v trgatvi, kajne? Tudi trgatve se seveda veselimo, čeprav je suša menda precej okrnila pridelek. Morda pa nas je prav suša, trenutno najbolj vidna posledica klimatskih sprememb, opomnila, kako pomembno poslanstvo imajo naši lokalni ponudniki hrane. Podprimo jih z nakupom njihovih pridelkov in izdelkov. Se vidimo na Ajdovski tržnici.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes