PRIJAVA // REGISTRACIJA

DRUGA SOBOTA NA AJDOVSKI TRŽNICI

06.06.2022

Prenovljena Ajdovska tržnica prinaša v staro mestno jedro nov utrip. Posebej živahno bo vsako drugo soboto v mesecu, ko bo na tržnici poleg razširjene ponudbe na stojnicah tudi posebno dogajanje. Tokrat bodo otroci lahko v vodeni delavnici ustvarjali svojo nakupovalno torbico. Veselimo se otroških domislic in spretnosti.

Konec maja je bila po temeljiti prenovi znova odprta Ajdovska tržnica. Lepo obnovljeni notranji prostori tržnice bodo v slabšem vremenu prodajalcem in kupcem nudili potrebno zavetje, hkrati pa bodo omogočali tudi prodajo izdelkov, ki zahtevajo posebne pogoje, kot so mesnine in mlečni izdelki.

Poleg obnovljenih prostorov pa je Ajdovska tržnica dobila tudi nov urnik in novo vsebinsko zasnovo. Namesto dosedanje kmečke tržnice, ki smo se je v dolgih letih že navadili, nas odslej k obisku vabi Druga sobota na Ajdovski tržnici, ko bo tam posebej živahno. 11. junija, med 9. in 11. uro, ko se bo Druga sobota prvič predstavila v novi preobleki, bo za prijetno vzdušje poskrbela ustvarjalna delavnica za otroke. Tokrat si bodo naši najmlajši lahko ustvarili svojo nakupovalno torbico in se ob tem naučili tudi pomena uporabe trajnostnih materialov. Na delavnici bo vsak otrok dobil nakupovalno torbico Ajdovske tržnice, na voljo pa bodo tudi vsi pripomočki za kreativni potisk torbice. Delavnico izvaja Občina Ajdovščina v sodelovanju s kreativno agencijo DISISDIS.

Ni naključje, da je prva spremljevalna vsebina na tržnici namenjena otrokom. Že v času prenove Ajdovske tržnice je potekala promocijska akcija ozaveščanja, v kateri je sodelovalo 539 otrok iz 31 oddelkov osnovnih šol razrednega pouka ter oddelkov s prilagojenim programoma. Otrokom je Občina Ajdovščina v sodelovanju s programom Mladost na burji razdelila nakupovalne torbice Ajdovske tržnice in barve za tekstil. Otroci so jih popestrili s svojimi ustvarjalnimi navdihi. Eno torbico so obdržali zase, drugo pa vrnili tržnici za promocijo med kupci.

Na prenovljeni Ajdovski tržnici je ponudba dobrot podeželja Vipavske doline bistveno bogatejša, na voljo pa bodo tudi drugi lokalni izdelki. 11. junija, na dan premiere Druge sobote na Ajdovski tržnici, bomo na stojnicah lahko kupili sveže sezonsko sadje in zelenjavo, mleko in mlečne izdelke, suhomesnate izdelke, jajca, zeliščne izdelke, med in medeni izdelki, pekarske izdelke, domače pijače, moke, izdelke za nego telesa ter ročna dela.

Obiščite Ajdovsko tržnico in izberite odlične pridelke in izdelke, ki jih lahko ponudi podeželje Vipavske doline.

URNIK TRŽNICE

torek       14.00 – 19.00

četrtek    7.00 – 12.00

sobota     7.00 – 12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes