PRIJAVA // REGISTRACIJA

LOKALNI SLADOLED NA AJDOVSKI TRŽNICI

10.07.2024

Poletje! Čas teče počasneje in čas je za potepanja. Ne samo po tujih krajih. Jutranji sprehod po ajdovskih ulicah, obisk Ajdovske tržnice in srečanja z znanci polepšajo dan. Tokratno posebej, saj bo Druga sobota na Ajdovski tržnici v znamenju lokalnega sladoleda.

Tudi vi prištevate sladoled med svoje najljubše razvade? Nekateri si ga radi privoščijo v vseh letnih časih, za večino pa je sladoled sinonim za poletje. Hura! Dvakrat hura, saj živimo v mestu, ki je svojevrstna prestolnica sladoleda. Največ zaslug za ta status ima seveda Leone, ki je priljubljen daleč onkraj naših meja. Pravo razkošje sladolednih okusov pa ponujajo tudi lokalne slaščičarne. Ste vedeli, da v okviru Kulinaričnega meseca Okusi Vipavske vsako leto lokalni slaščičarji obogatijo svojo ponudbo svežih sladoledov iz lokalnih sestavin? Češnje, breskve, okus paštakreme … Ne le okusi po lokalnem sadju, poleti nas navdušujejo tudi sladoledne kupe s svežim, sočnim in pravkar obranim sadjem. Začenja se sezona vipavskih breskev in samo od naše domišljije je odvisno, kakšne poletne sladice si bomo privoščili. Kepica sladoleda bo v vsakem primeru dodala piko na i!

Druga sobota na Ajdovski tržnici vabi, da se v soboto, 13. julija, med 9. in 11. uro skupaj posladkamo in osvežimo z lokalnimi sladoledi. Na stojnicah boste našli tudi sveže sadje in zdravo, lokalno pridelano zelenjavo. Boste svojo poletno sladico izboljšali z žličko medu ali domačega sirupa? Tudi te in druge izdelke boste našli na stojnicah Ajdovske tržnice, ki se v zadnjih dveh letih razvija v vse bolj živahen prostor srečanj, tako lokalnih okusov kot meščanov.

Ne prezrite, tokrat vas bo na tržnici pričakalo presenečenje: nagradna igra na temo ekološkega kmetovanja v okviru projekta sodelovanja lokalnih akcijskih skupin EKO OKUSI SLOVENIJE

Živelo poletje. Se vidimo na Ajdovski tržnici!

URNIK TRŽNICE

četrtek    7.00 – 12.00

sobota     7.00 – 12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes