PRIJAVA // REGISTRACIJA

NAREDI SI SVOJ PRAZNIK ČEŠENJ

21.05.2021

Letos v Brdih ne bodo pisali zgodbe Praznika češenj v takšni izvedbi, kakršni so ji bili priča več kot 50 let. Drži, koronavirusna bolezen je s svojimi ukrepi in omejitvami posegla tudi v to briško posebnost. Pa vendar se Brici ne dajo.

»Naredi si svoj praznik češenj« je nova briška avantura v času, ko turizem v Brdih ponovno lovi ugoden veter. Dogodek bo potekal 29. in 30. maja ter 5. in 6. junija. Torej bosta kar dva vikenda posvečena češnji, kraljici briškega sadja.

Ponudba različnih briških dobrot vas bo pričakala na več lokacijah, razpršenih po celotnih Brdih. Obiskovalci boste lahko okušali košarico z izbrano ponudbo:

  • na stojnicah v Šmartnem, na Dobrovem in v Gonjačah (pri razglednem stolpu) se prepustite nakupom lokalnih proizvodov, češenj in peciva;
  • na terasah vinarskih hiš se vam bodo ob okušanju kozarcu vina zarisale neponovljive, zasanjane panorame briških gričev;
  • razvajali se boste s krožniki briške kulinarike s poudarkom na češnjevih jedeh;
  • seveda pa ste ljubitelji Brd vabljeni tudi k odkrivanju naravnih in kulturnih znamenitosti širom po briških gričih, od Krčnika, Parka miru na Sabotinu, muzejskih in etnoloških zbirk, cerkva.

Praznik češenj si tokrat ukrojite po svojih merah. Obenem bo to tudi kolaž vseh doživetij, ki jih ne smete zamuditi.

Dodatne informacije najdete na Facebook strani Praznika češenj: www.facebook.com/PraznikCesenj.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes