PRIJAVA // REGISTRACIJA

Okusi in doživi rimsko zgodbo na Ajdovski tržnici

11.06.2024

Vabimo vas, da se nam pridružite v soboto, 15. junija, med 9. in 11. uro na Ajdovsko tržnici v središču poznoantične Castre ad Fluvium Frigidum. V sodelovanju z Društvom Vespesjan, domačimi interpretatorji rimske dediščine in lokalnimi ponudniki, bo tokrat tržnica ponujala vpogled in doživetje rimskih časov. Spoznati bo mogoče avtentične Rimljane, njihovo odpravo, igre, opremo, predmete in drugo.

Rimsko tržnico bodo bogatili številni ponudniki, in sicer: Katrna kmetija in Mesnine iz doline s ponudbo suhomesnih izdelkov, Kmetija Slejko s kravjimi siri in mlečnimi izdelki, Kmetija Bratož ter Malnarjeva kmetija s svežo lokalno zelenjavo, Kmetija pod rebrom s ponudbo zeliščnih izdelkov, marmelad in sirupov, Gorski zeliščni čaji gospe Tončke Čibej, ki poleg čaja ponuja tudi različne zeliščne likerje. Da bo tržnica že navsezgodaj dišala po sveže pečenemu kruhu ter po drugih pekovskih izdelki, bosta tokrat poskrbela Kmetija Pipan ter Kmetija Ronki, kateri bodo ponujali tudi svoje domače oljčno olje.

Ponudbo izdelkov ter ročno izdelanih stvari s pridihom rimskega, pa bodo obogatile Petjana s ponudbo ročno izdelanega nakita, Mateja Marc z eteričnimi olji, hidrolati ter raznimi mazili ter Metka Samec s ponudbo ročno izdelanih toaletnih torbic in drobižnic.

Rimska tržnica bo nagovorila in napovedala letošnjo celostno rimsko izkušnjo poletnega festivala poznoantične kulture Ad Fluvium Frigidum, ki bo potekal v zadnjem julijskem vikendu, od 26. – 28. julija 2024.

Vabljeni, da se nam pridružite.

URNIK TRŽNICE

četrtek    7.00 – 12.00

sobota     7.00 – 12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes