PRIJAVA // REGISTRACIJA
REPORTAŽA

OTVORITEV PRENOVLJENE AJDOVSKE TRŽNICE

13.05.2022

Bliža se dan, ko bo tržnica ponovno med nami na svoji ustaljeni lokaciji na Lokarjevem drevoredu 10 v Ajdovščini. V četrtek, 26. maja ob 10. uri bo v starem mestnem jedru župan občine Tadej Beočanin otvoril nove prodajne površine Ajdovske tržnice. Sodobno urejen notranji prostor tržnice, ki bo obsegal 6 prodajnih mest, bo tako ponudnikom kot kupcem omogočil prijetno srečevanje brez vremenskih presenečenj. Skupaj z obstoječimi zunanjimi površinami bo tržnica kupcem ponujala široko paleto dobrot podeželja Vipavske doline.

V času prenove, ki je potekala od aprila 2021 v okviru projekta Prenova mestne tržnice Ajdovščina, so zanimanje za prodajo na tržnici, poleg obstoječih, že izrazili tudi novi ponudniki.  S širitvijo ponudbe bodo imeli lokalni prebivalci priložnost, da se raje odločijo za nakup svežih domačih pridelkov ter prehrambnih izdelkov podeželja, kot pa za nakup v trgovskih verigah. Poleg dobrot podeželja bodo osebno spoznavali lokalne ponudnike, ki jim lahko zaupajo.

Ti bodo na tržnici ponujali sveže in predelano sadje in zelenjavo, zeliščne, medene, pekovske in druge prehrambne izdelke. Svoj prostor bodo našle tudi moke in žita, domače pijače in sonaravni izdelki za nego telesa.  Z ustrezno hladilno opremo bo poskrbljeno za prodajo blaga, ki potrebuje hlajenje, tako da se bodo ponudbi mleka in mlečnih izdelkov pridružili suhomesnati izdelki. S takšno ponudbo se bo Ajdovska tržnica predstavila tudi v soboto dopoldan, 28. maja v sklopu dogajanja Ajdovščine v maju. V prihodnje si želimo še cvetja in sadik, oljčnega olja in drugih prehrambnih in rokodelskih izdelkov.

Od otvoritve tržnice dalje bo veljal prenovljen urnik. Tržnica bo po novem poslovala ob torkih od 14. do 19. ure ter ob četrtkih in sobotah od 7. do 12. ure. Ostali termini se bodo določali skladno s pobudami in željami kupcev in ponudnikov. Razpored ponudnikov na tržnici bo potekal po predhodnih najavah. Ponudniki bodo želene termine prodaje sporočali koordinatorju tržnice Občini Ajdovščina (trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06) vsaj 3 delovne dni pred načrtovano prodajo. Za urejenost prodajnih površin in obračunavanje uporabe prodajnih mest bo še naprej skrbela Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina d.o.o.

Ajdovska tržnica bo obenem služila kot prevzemno mesto Tržnice na borjaču. Preko spletišča trznicanaborjacu.si se bodo kupci s posamezni ponudniki dogovorili za termine prevzema blaga na tržnici. Novicam o ponudbi in dogajanju na tržnici lahko sledite na strani trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/ ter socialnih omrežjih Tržnice na borjaču. Vsako drugo soboto v mesecu bo tržnica ponujala sezonske posebnosti, kulinarične degustacije, prehrambne in ustvarjalne delavnice ter druge zanimivosti podeželja.

Prisrčno vabljeni, da nas obiščete.

Aktivnost se izvaja v okviru operacije Prenova mestne tržnice Ajdovščina, ki jo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020 / ukrep LEADER / podukrep 19.2.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes