PRIJAVA // REGISTRACIJA

PO DOBROTE ZA VELIKO NOČ NA AJDOVSKO TRŽNICO

05.04.2023

Čas velikonočnih praznikov je po tradiciji tudi čas bogato obloženih miz. Praznično veselje, ki ga radi delimo z najbližjimi, naj letos spremlja tudi zadovoljstvo, da lahko v naši dolini večino sestavin za pripravo prazničnih jedi kupimo pri lokalnih ponudnikih. Druga sobota na Ajdovski tržnici tokrat vabi k nakupu domačih dobrot. Marsikatere bomo lahko pred nakupom tudi poskusili.

Pomlad je nepreklicno tu, Vipavska dolina se je že odela v cvetje. Na vrtovih in njivah še ne moremo nabirati pomladne zelenjave, toda naši skrbni kmetje tudi v zgodnji in še hladni pomladi ne ostajajo praznih rok. Na kmetijah je še dovolj moke za velikonočni kruh in potice, dovolj ravno prav posušenega mesa za tradicionalno kuhanje ob veliki noči, dovolj hrena za prilogo in obveznih jajc, pa tudi dovolj sveže zelenjave, ki tudi ne sme manjkati, ko se razvajamo ob velikonočni mizi.

Druga sobota na Ajdovski tržnici bo v soboto, 8. aprila, med 9. in 11. uro posvečena velikonočnim dobrotam in običajem. Vabimo vas, da ohranjate družinsko in lokalno izročilo. Pridite, poskusite in kupite dobrote, ki so pridelane in skrbno izdelane v naših krajih! Naj tudi na vaši mizi zadiši po dobrem, domačem, zdravem.

Se srečamo na Ajdovski tržnici!

URNIK TRŽNICE

torek       14.00 – 19.00

četrtek    7.00 – 12.00

sobota     7.00 – 12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes