PRIJAVA // REGISTRACIJA

PUST NA AJDOVSKI TRŽNICI 

06.02.2024

Ajdovska tržnica se pripravlja na najbolj norčav dan v letu! V soboto, 10. februarja, bomo na Ajdovski tržnici praznovali pust na poseben način. Pripravili smo program za otroke in družine, poln ustvarjalnosti, smeha ter okusnih presenečenj.

Kako Slovenci prikličemo pomlad? Pustni čas namreč predstavlja most med zimo in pomladjo, trajajoč od svetih treh kraljev do pustnega torka, s svojim vrhuncem na pustni torek.

Ko na tržnici zadiši po pustnih dobrotah … Med jedmi, ki najbolj zaznamujejo pustni čas, so jedi iz ocvrtega testa, krofi in miške, brez katerih si skorajda ne predstavljamo pravega pusta. Na mizi seveda ne sme manjkati mesa, predvsem klobas, ki so skupaj s kislim zeljem ali repo najbolj razširjena pustna jed.

Pridružite se nam v soboto, 10. februarja, med 9. in 11. uro na Ajdovski tržnici, kjer bomo ustvarjali in se sprostili v pustnem razpoloženju! Otroci bodo imeli priložnost sodelovati v ustvarjalnih aktivnostih in se posladkati s svežimi krofi.

Poleg pustnih aktivnosti bo na Ajdovski tržnici na voljo tudi redna ponudba svežih lokalnih pridelkov. Na stojnicah boste lahko izbirali med okusnimi dobrotami z naših kmetij, kot so mlečni izdelki, jajca, meso, svež kruh, dišeč čaj, raznolika zelenjava in še marsikaj drugega.

Na pustno soboto, 10. februarja, se bomo na Ajdovski tržnici skupaj zabavali in uživali v pustnem vzdušju. Ne pozabite, vsak otrok, ki bo sodeloval v ustvarjalnicah, bo nagrajen s slastnim krofom! Se vidimo na Ajdovski tržnici, kjer se pust začne na prav poseben način!

Se vidimo na Ajdovski tržnici! 

URNIK TRŽNICE

četrtek    7.00 – 12.00

sobota     7.00 – 12.00

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes