PRIJAVA // REGISTRACIJA

SANJA FERJANČIČ JE NOVA VINSKA KRALJICA SLOVENIJE

16.02.2024

Sanja Ferjančič, nova vinska kraljica Slovenije, je bila okronana 18. 1. 2024 na slovesnosti v Radencih. Sanja prihaja s Planine pri Ajdovščini, z dobro znanega Posestva Ferjančič. Kot 27. vinska kraljica bo predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in v tujini.

Slavnostni govornik pri kronanju, Roman Žveglič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, je poudaril pomen povezovanja deležnikov v kmetijstvu in vinogradništvu, še posebej ob upoštevanju izzivov, ki jih prinašajo podnebne spremembe. Novi kraljici je zaželel uspešno zastopanje slovenskih vinogradnikov in vinarjev na nacionalni in mednarodni ravni.

Čeprav je Sanja po izobrazbi diplomirana fizioterapevtka (UN) in nadaljuje študij na magistrskem programu fizioterapija, je opravila tudi tečaj za sommelierja 1. stopnje. Na domačem posestvu pomaga družini v vinogradu in vodi vinske degustacije za najavljene skupine gostov. Skupaj z bratoma predstavlja že sedmo generacijo, ki se ukvarja z vinarstvom in vinogradništvom. Ferjančičevi se z vinogradništvom in vinarstvom ukvarjajo že od leta 1809. Prisegajo na kakovost in ne na količino.

Več informacij.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes