PRIJAVA // REGISTRACIJA

SPOZNAJTE ORODJE ZA STRATEŠKO NAČRTOVANJE RAZVOJA KMETIJ

15.05.2024

Na 5. Svetovalnici za kmete, ki bo 17. maja, bodo predstavili digitalno orodje SMT (Strategic Management Tool) za strateško načrtovanje razvoja kmetij. To orodje omogoča kmetom celostno razumevanje njihove kmetije, okolja in samih sebe kot podjetnikov, kar je ključno za dolgoročni uspeh in razvoj kmetij. Poudarek je na strateškem razmišljanju, ki ga veliko kmetov pogosto zanemarja zaradi operativnih obveznosti.

Večina majhnih kmetij v Sloveniji nima dolgoročnih strateških načrtov, kar je ključno, še posebej ob upoštevanju sprememb v kmetijski politiki, podnebnih razmerah in zahtevah trga ter družbe. Orodje SMT omogoča kmetom, da sami izdelajo strateški načrt za razvoj kmetije za obdobje dveh do desetih let.

Metodologija ISM (Interactive Strategic Management) in orodje SMT omogočata analizo kmeta, kmetije in okolja ter izbiro strategij razvoja kmetije. Kmetje s pomočjo tega orodja izberejo najprimernejše strategije za svojo kmetijo in jih predstavijo na delavnicah. Pomembno je, da se kmetje med seboj izmenjujejo izkušnje in znanje, kar dodatno krepi njihove kompetence in podpira uspešen razvoj kmetij.

Svetovalnica prične ob 9.30 na sedežu Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije v Ljubljani. Program je tukaj. Udeležba na svetovalnici je brezplačna, prijava obvezna.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes