PRIJAVA // REGISTRACIJA

Strokovna konferenca in lokalna tržnica s sonaravno lokalno ponudbo

17.04.2024

V okviru projekta sodelovanja Lokalnih akcijskih skupin (LAS) »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«, bo v petek, 19. aprila 2024 na gradu Rihemberk nad Branikom, potekala strokovna konferenca in lokalna tržnica s sonaravno lokalno ponudbo.

Strokovna konferenca in lokalna tržnica s sonaravno lokalno ponudbo bo potekala na gradu Rihemberk, ki je najmogočnejši in eden najstarejših gradov na Primorskem. Grad za svojimi zidovi čuva zgodbe stoletij, ki so oblikovala kraje in ljudi v tem delu Evrope.

Strokovno konferenco organizira partner v projektu sodelovanja LAS »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«, Lokalna akcijska skupina (LAS) V objemu sonca, skupaj s sodelujočimi partnerji LAS.

Z območja LAS V objemu sonca bodo sodelovali Šolski center Nova Gorica, Biotehniška šola, Občino Renče-Vogrsko, Mestna občina Nova Gorica, Tom Ločniškar, Mark Smerajc, Nevo Pregelj. Iz območja vodilnega  partnerja LAS Vipavska dolina bodo sodelovali Občina Ajdovščina, Ekološka kmetija Ipavec in Društvo »Ajda« Goriška, z območja partnerja LAS s CILjem pa bo sodeloval KGZ Idrija z.o.o..

Na konferenci bodo prisotni različni zunanji strokovnjaki s področja ekološkega in biodinamičnega kmetovanja, ki bodo predstavljali shemo certificiranja, kratko oskrbno verigo ter primer modela učne kmetije.

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes