Sir je narejen iz polnomastnega surovega kravjega mleka. Posebnost sira je, da se med postopkom sušenja zrna poslužujemo obračanja sirnih blokov. S tem postopkom pospešujemo izločanje sirotke. Hlebci sira so težki 3 kg. Njegova posebnost je, da zori v surovi bombažni tkanini, katera omogoča enakomerno izmenjevanje vlage s tem pa sir razvije svojevrsten, bolj poln okus. Na površini sira se v času zorenja razvije naravna plesen, ki izoblikuje unikatne čudovite strukture. Sir v notranjosti ostane lep, skorja čista. Sir pridobiva ostrino okusa s starostjo. Sir dozoreva na nadmorski višini 1000 m, globoko pod zemljo, kjer so pogoji za staranje izjemni. Posebna mikroklima in pa stalna temperatura in vlaga. Prav to mu da edinstven, poseben okus.
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes