Sir je trdi, polnomastni, izdelan je iz surovega mleka. Izdelujemo ga v bakrenem kotlu, po stari Bovški metodi (oče se je sirarstva naučil, ko je pasel ovce na Bovškem, na planini Loška Koritnica). Sir je polnega okusa, nima nobenih dodatkov, je popolnoma naraven, dodana sta mu le sirišče in kultura. Zorimo ga v lastni zorilnici, na lesenih policah, obračamo ga 2 krat dnevno. Zorimo ga v povprečju 4 mesece, lahko pa dobite tudi bolj zorjenega. V določenem delu leta, imamo sir zorjen tudi leto ali celo več. Le na začetku sezone (april, maj), je sir bolj svež, saj ga začnemo izdelovati šele aprila (čez zimo se ovc ne molze).
Dobavljivost sira je možna tako rekoč skozi celo leto.
Cena je 24€/kg. Pri prevzemu na domu se cena zniža za 2€/kg.
Možna je dostava do Ljubljane, obale, Sežane, Nove Gorice in Ajdovščine.
Pošiljamo tudi po pošti.
Sortno oljčno olje Istrske belice je krepko, odlikujejo ga sveže arome po sadežnosti in bolj izrazit gre...
Sortno oljčno olje Istrske belice je krepko, odlikujejo ga sveže arome po sadežnosti in bolj izrazit gre...
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes