Sir je trdi, polnomastni, izdelan je iz surovega mleka. Izdelujemo ga v bakrenem kotlu, po stari Bovški metodi (oče se je sirarstva naučil, ko je pasel ovce na Bovškem, na planini Loška Koritnica). Sir je polnega okusa, nima nobenih dodatkov, je popolnoma naraven, dodana sta mu le sirišče in kultura. Zorimo ga v lastni zorilnici, na lesenih policah, obračamo ga 2 krat dnevno. Zorimo ga v povprečju 4 mesece, lahko pa dobite tudi bolj zorjenega. V določenem delu leta, imamo sir zorjen tudi leto ali celo več. Le na začetku sezone (april, maj), je sir bolj svež, saj ga začnemo izdelovati šele aprila (čez zimo se ovc ne molze). Za sir smo leta 2023 dobili zlato priznanje na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij. Dobavljivost sira je možna tako rekoč skozi celo leto. Cena na domu je 26€/kg, pri dostavi ali ob pošiljanju po pošti pa 28€/kg. Možna je dostava do Ljubljane, obale, Sežane, Nove Gorice in Ajdovščine.
Odlična ovčja albuminska skuta brez dodatkov.
...Odličen domač ovčji sir, izdelan iz surovega polnomastnega mleka.
...TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes