PRIJAVA // REGISTRACIJA

ZAKAJ KUPOVATI LOKALNO?

Raziskujemo, poizvedujemo, primerjamo, razmišljamo …
Spoznajte nova dejstva, prisluhnite drugačnim pogledom in odkrijte še kakšen razlog več za nakup lokalno pridelane hrane.

REPORTAŽE

REPORTAŽA: MARTA PIPAN, KMETIJA PIPAN, PLANINA

Brez kakovostnih sestavin in železne discipline ni dobrega kruha in potic Nič ni boljšega kot dober začetek jedi, zlasti če […]

Preberi več
REPORTAŽA: KMETIJA KORŠIČ, SOLKAN

Reklame sploh ne rabijo, saj je povpraševanje večje od ponudbe Je lahko radič promotor kulinarične ponudbe določenega območja? Je, še […]

Preberi več
REPORTAŽA: ALEŠ BRATAŠEVEC, MESNINE IZ DOLINE

»Dobre mesnine ni brez dobre surovine« Aleš Brataševec je izkušen mesar, saj je bil zaposlen v nekdanjem Mipu, pri Pelozu […]

Preberi več
VEČ REPORTAŽ
JEŠPRENJ S KISLIM ZELJEM ALI REPO

Po končani trgatvi pripada t. i. likof, ko gospodinja marljive in že močno lačne trgače pogosti z obloženo mizo domačih […]

Preberi več
ZNANI SO PREJEMNIKI ODLIČIJ NA SEJMU AGRA

Vsako leto Mednarodni kmetijsko-živilski sejem obogatijo mednarodne ocene kakovosti za vino, mlečne izdelke, mesne izdelke, brezalkoholne napitke, ekološka vina, medene […]

Preberi več
DUŠAN BENČINA JE AGRIN VINAR LETA

Na letošnjem sejmu Agra je kot vinar leta slavil Dušan Benčina iz Lož v Vipavski dolini, ki ustvarja vina pod […]

Preberi več
FIGOVA MARMELADA

Sestavine:1 kg fig500 g sladkorjasok ene limonemalo naribane limonine lupine Priprava: Z zrelih fig odstranimo peclje, jih olupimo in razpolovimo. […]

Preberi več
OBETA SE RAZGIBANO DOGAJANJE NA VIPAVSKI TRGATVI 2023

Vselej drugi konec tedna v septembru se na glavnem trgu in ulicah Vipave razlega veselje, saj trgatev v vinogradih spremlja […]

Preberi več
ŠTUDENTSKO TEKMOVANJE ECOTROPHELIA SLOVENIJA

Gre za tekmovanje študentov na področju razvoja inovativnih živilskih izdelkov, ki obenem spodbuja podjetništvo in konkurenčnost živilskopredelovalne industrije, predvsem z […]

Preberi več
ŠE VEDNO PREVEČ HRANE KONČA V SMETEH

Velike količine zavržene hrane so v Sloveniji in v svetovnem merilu še vedno problem. Na Tržnici na borjaču smo se […]

Preberi več
POLETNO SVEŽI OKUSI NA NAŠIH KROŽNIKIH

V poletnih mesecih nam naše telo navadno samo sporoča, da potrebuje svežo, lahko hrano ter hidracijo. Prija se nam osvežiti […]

Preberi več
Z NOVO TEHNOLOGIJO DO ŠE VEČ MLINOTESTOVE »PAŠTE«

Ajdovščina je po zaslugi Mlinotesta znana tudi kot »mesto pašte«. Od začetka maja obratuje njihova prenovljena tovarna sušenih testenin. Avtomatizirali […]

Preberi več
DOMAČ MARELIČNI SLADOLED

Vipavska dolina je že v Valvasorjevih zapisih oklicana za rajski vrt. Tu uspeva sveže sadje čez celo leto, ena izmed […]

Preberi več

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes