Brez kakovostnih sestavin in železne discipline ni dobrega kruha in potic Nič ni boljšega kot dober začetek jedi, zlasti če […]
Brez kakovostnih sestavin in železne discipline ni dobrega kruha in potic Nič ni boljšega kot dober začetek jedi, zlasti če […]
Reklame sploh ne rabijo, saj je povpraševanje večje od ponudbe Je lahko radič promotor kulinarične ponudbe določenega območja? Je, še […]
»Dobre mesnine ni brez dobre surovine« Aleš Brataševec je izkušen mesar, saj je bil zaposlen v nekdanjem Mipu, pri Pelozu […]
Po končani trgatvi pripada t. i. likof, ko gospodinja marljive in že močno lačne trgače pogosti z obloženo mizo domačih […]
Vsako leto Mednarodni kmetijsko-živilski sejem obogatijo mednarodne ocene kakovosti za vino, mlečne izdelke, mesne izdelke, brezalkoholne napitke, ekološka vina, medene […]
Na letošnjem sejmu Agra je kot vinar leta slavil Dušan Benčina iz Lož v Vipavski dolini, ki ustvarja vina pod […]
Sestavine:1 kg fig500 g sladkorjasok ene limonemalo naribane limonine lupine Priprava: Z zrelih fig odstranimo peclje, jih olupimo in razpolovimo. […]
Vselej drugi konec tedna v septembru se na glavnem trgu in ulicah Vipave razlega veselje, saj trgatev v vinogradih spremlja […]
Gre za tekmovanje študentov na področju razvoja inovativnih živilskih izdelkov, ki obenem spodbuja podjetništvo in konkurenčnost živilskopredelovalne industrije, predvsem z […]
Velike količine zavržene hrane so v Sloveniji in v svetovnem merilu še vedno problem. Na Tržnici na borjaču smo se […]
V poletnih mesecih nam naše telo navadno samo sporoča, da potrebuje svežo, lahko hrano ter hidracijo. Prija se nam osvežiti […]
Ajdovščina je po zaslugi Mlinotesta znana tudi kot »mesto pašte«. Od začetka maja obratuje njihova prenovljena tovarna sušenih testenin. Avtomatizirali […]
Vipavska dolina je že v Valvasorjevih zapisih oklicana za rajski vrt. Tu uspeva sveže sadje čez celo leto, ena izmed […]
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes