PRIJAVA // REGISTRACIJA

REPORTAŽE

na borjaču

Arhiv zanimivih dogodkov, koristnih informacij in novosti.
REPORTAŽA: MARTA PIPAN, KMETIJA PIPAN, PLANINA

Brez kakovostnih sestavin in železne discipline ni dobrega kruha in potic Nič ni boljšega kot dober začetek jedi, zlasti če […]

Preberi več
REPORTAŽA: KMETIJA KORŠIČ, SOLKAN

Reklame sploh ne rabijo, saj je povpraševanje večje od ponudbe Je lahko radič promotor kulinarične ponudbe določenega območja? Je, še […]

Preberi več
REPORTAŽA: ALEŠ BRATAŠEVEC, MESNINE IZ DOLINE

»Dobre mesnine ni brez dobre surovine« Aleš Brataševec je izkušen mesar, saj je bil zaposlen v nekdanjem Mipu, pri Pelozu […]

Preberi več
REPORTAŽA: TURISTIČNA KMETIJA PRI RJAVČEVIH, ŠEMPAS

Kmetija, ki načelo samooskrbe več kot uspešno udejanja Zgodba turistične kmetije Pri Rjavčevih je zgodba o devetih generacijah, ki so […]

Preberi več
REPORTAŽA: DOMAČE DOBROTE METKA, DORNBERK

»Ne želim biti ena od mnogih, ampak želim trgu ponuditi drugačne okuse« Domače dobrote Metka so sinonim za pristne in […]

Preberi več
REPORTAŽA: VINA GUŠTIN, BUKOVICA

»Merlot in malvazija, to je poezija…« Pri Guštin je dober vin – takšen napis je mogoče najti na insigni, ki […]

Preberi več
REPORTAŽA: KMETIJA BRATOŽ, SELO

»Čedalje več ljudi ceni kakovostno in doma pridelano hrano« Tokrat smo se odpravili v Selo, na najvišjo točko vasi sredi […]

Preberi več
REPORTAŽA: KMETIJA LAH, DORNBERK

»Kupci se k nam vračajo, kar nam daje zagon in motivacijo« Začetki Kmetije Lah segajo v 19. stoletje, ko je […]

Preberi več
REPORTAŽA: KMETIJA VILJEMA MARCA, PLANINA

»Največje darilo je, ko gostje z naše kmetije odhajajo zadovoljni« Poletje je čas marelic, ki so nadvse priljubljeno sadje za […]

Preberi več
REPORTAŽA: ZA VELIKO NOČ KRUH IZ KRUŠNE PEČI IN VRHUNSKO OLJČNO OLJE

Oljkarstvo Ronki, Prvačina Le kaj je lepšega, ko pred prazniki zadiši po sveže pečenem kruhu iz krušne peči, ki je […]

Preberi več
REPORTAŽA: TONČKA ČIBEJ, ZELIŠČARKA

Kjer so rastline prepuščene naravi, je kakovost zelišč višja Skodelica domačega čaja nas v mrzlih zimskih dneh prijetno pogreje. Zato […]

Preberi več
REPORTAŽA: ČEBELARSTVO LISJAK, VRTOVČE

»Z udeležbo na tekmovanjih vidiš, ali si na pravi poti« Ste vedeli, da je na zadnjem državnem ocenjevanju medov, ki […]

Preberi več
REPORTAŽA: PORTRETI IZ AJDOVSKE TRŽNICE: BARBARA KRAVOS

"Med vsemi kmetijami v Vipavski dolini imamo največjo ponudbo mesnih izdelkov," pove Barbara Kravos ob hladilni vitrini na Ajdovski tržnici, […]

Preberi več
REPORTAŽA: LJUDJE ČEDALJE BOLJ IŠČEJO CELOSTNO PONUDBO OZIROMA DOŽIVETJE

Vinski hrami v Vipavski dolini skrivajo najboljše, kar pridelajo domači vinogradniki in vinarji. Jesen, čas martinovanj in praznovanj vse do […]

Preberi več
REPORTAŽA: PORTRETI Z AJDOVSKE TRŽNICE: ANDREJA ZORN

"Jabolka v Vipavski dolini dozorijo dva tedna prej kot drugje v Sloveniji in so slajša," poudarita Andreja in Jernej Zorn, […]

Preberi več
REPORTAŽA: KMETIJA KIBRČEVI, VRTOVIN

»Ljudje se k nam vračajo, saj vidijo, da je pri nas doma kakovost« Janeza in Urško Capuder, gonilni sili Kmetije […]

Preberi več
REPORTAŽA: PORTRETI IZ AJDOVSKE TRŽNICE: DUŠANKA KANDUS

"Kozje mleko je zdravo, sproti vse prodamo," z nasmehom pove Dušanka Kandus, med tem ko reže sir in ga ponudi […]

Preberi več
REPORTAŽA: EKO KMETIJA DRAGA, BANJŠICE

»Kmetija ni hec, je način življenja« Na Banjšicah, v osrčju Banjške planote, ki leži med Čepovansko dolino, spodnjim tokom reke […]

Preberi več
REPORTAŽA: DOMAČIJA ČILČEVI, PEDROVO

»Danes ljudje iščejo izdelke s karakterjem, ki so drugačni« V starodavni vasici Pedrovo, na razglednem ganku nad Braniško in Vipavsko […]

Preberi več
REPORTAŽA: KMETIJA KORON, BRJE V VIPAVSKI DOLINI

»Kmetija mora nuditi življenjski standard in biti hkrati usmerjena v razvoj« Ko je Borut Koron pred dvema desetletjema prevzel kmetijo […]

Preberi več
REPORTAŽA: OTVORITEV PRENOVLJENE AJDOVSKE TRŽNICE

Bliža se dan, ko bo tržnica ponovno med nami na svoji ustaljeni lokaciji na Lokarjevem drevoredu 10 v Ajdovščini. V […]

Preberi več
REPORTAŽA: TURISTIČNA KMETIJA ARKADE CIGOJ

»Naši prašiči se prosto gibajo v naravi, zato je tudi njihovo meso boljše« Počasi se približuje velika noč, najpomembnejši krščanski […]

Preberi več
REPORTAŽA: BARBARA KRAVOS IN BORIS KAVČIČ, KATRNA KMETIJA

»Kupcem ne prodajamo plastike, ampak dobro kakovost za normalno ceno« Ko je leta 2009 v stečaj šel novogoriški Mip, je […]

Preberi več
REPORTAŽA: NATAŠA MARC, IZDELKI MOLEUM

»Proizvodnja hrane in iskanje novih tehnoloških rešitev sta moja strast, delo in hobi že 25 let« Ali veste, da je […]

Preberi več
REPORTAŽA: KRISTIJAN VIDMAR, PENZION SINJI VRH

Strast in razmišljanje izven okvirjev sta vodila k uspehu Že imate idejo, kako za praznike obdariti najbližje? Če je vaš […]

Preberi več
REPORTAŽA: VASJA JURETIČ, KMETIJA JURETIČ

»Podpreti bi bilo treba tudi manjše proizvajalce in dopolnilne kmetije« Globoko pod obronke južnega dela Stare Gore smo se morali […]

Preberi več
REPORTAŽA: TADEJ KAVČIČ, KMETIJA BARKOLA

»Vinarji moramo postaviti lastne cene in si dvigniti samozavest« »Tujcem, ki obiščejo naše kraje, se zdi cena tukajšnjih vin naravnost […]

Preberi več
REPORTAŽA: TANJA IN MITJA IPAVEC, EKO KMETIJA IPAVEC

Ekološka kmetija Ipavec, včasih so ji po domače rekli 'Pri Tonkovih', leži med šmarenskimi griči na Vipavskem že stoletja. Skozi […]

Preberi več
REPORTAŽA: ŽAN BRIC, FRLANOVA KMETIJA

»Zdaj je čas, da mlade kmete ozavestimo, da je v povezovanju prihodnost« V Sloveniji vsako leto propade veliko kmetij, ker […]

Preberi več

TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes