Sir je narejen iz polnomastnega surovega kravjega mleka. Posebnost sira je, da se med postopkom sušenja zrna, odvzame sirotko do gladine zrna. Temu se potem doda mrzlo vodo, ki posledično zniža vrednost kisline. Zrno zakrkne in zadrži več vlage. Posledično sir vsebuje več vlage, sredica sira ostane mehkejša, mazljiva, okus je bolj sladek. Ta sir tudi zori v surovi bombažni tkanini, katera omogoča enakomerno izmenjevanje vlage s tem pa sir razvije svojevrsten, bolj poln okus. Na površini sira se v času zorenja razvije naravna plesen, ki izoblikuje unikatne čudovite strukture. Sir v notranjosti ostane lep, skorja čista. Sir dozoreva na nadmorski višini 1000 m, globoko pod zemljo, kjer so pogoji za staranje izjemni. Posebna mikroklima in pa stalna temperatura in vlaga. Prav to mu da edinstven, poseben okus.
TRŽNICA NA BORJAČU © Vse pravice pridržane, 2021 | KOLOFON | Izdelava spletnega portala: Agencija Kodnes